מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנה ושמונה חודשיםאני12/01/2012
שלום.
ברצוני להתייעץ בעניין ביתי בת השנה ושמונה חודשים (בת יחידה). הילדה נולדה פגית בשבוע 31. הונשמה שלושה ימים ואח"כ עברנו פגיה ללא סיבוכים מיוחדים. התחילה ללכת בגיל שנה וארבעה חודשים. אומרת מעט מילים בעלות הברה אחת אבל נראה שמבינה מצוין.
העניין שמטריד אותי הוא נטייתה בחודשים האחרונים לדפוק את הראש בריצפה כל פעם שהיא כועסת/מתוסכלת. היא בבית עם מטפלת, אבל אם לוקחים אותה למשל לשחק בבית של ילד אחר, כל צעצוע שהילד האחר נוגע בו (צעצועים שאינם שלה!) היא מיד עוברת לעמידה על שש ומתחילה לדפוק את הראש בריצפה, ואחרי דפיקה אחת או שתיים מתחילה לבכות. הדבר קורה די הרבה, בעיקר סביב סיטואציות שמערבות צעצועים אבל גם למשל אם המטפלת מתייחסת לרגע לילד אחר שבא לבקר או אם אני מחבקת את בעלי. כל אימת שנוצר איזה תסכול, עוד לפני שאני מספיקה להגיב, היא כבר נכנסת לפוזיציה הזו שבה דופקת את הראש בריצפה.
מאוד קשה לי לראות זאת. האם זה נורמלי? כיצד עליי להגיב?
תודה!!!
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ושמונה חודשים - תגובה
סמדר ריינר13/01/2012שלום ניצה,
זה בהחןט נורמלי. לילדים בגילה קשה לשאת תסכול, אין להם כלים לכך, והתגובה שלכם צריכה להיות ללמד ואתה לשאת תסכול. להסביר שעכשיו אי אפשר, אולי נשחק במשהו אחר בינתיים, אפשר לחכות ולקבל אחר כך וכו', ולחזור על זה כל פעם שזה קורה.. לא להתרגש מהבכי, זה לא נורא שהיא בוכה, כדי לא להפוך את כל הטקס הזה לסוג של תשומת לב שהיא מקבלת, כיוון שזה עלול להגביר את הופעת ההתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אני13/01/2012תודה סמדר על תגובתך.
אבל - זה לא מדאיג שהתגובה לתסכול היא לא בכי פשוט אלא דפיקה של הראש ברצפה? מדאיג אותי שהדפיקה של הראש כואבת לה בכל פעם ועדיין היא ממשיכה להגיב כך בכל פעם שנוצר תסכול (לעיתים מס' רב של פעמים ביום). מעבר לכך, בכל אינטרקציה עם ילד אחר, כאשר נראה שהילד "לוקח" לה את המטפלת הפרטית שלה או צעצוע כלשהו (שלא בהכרח שייך לה), היא מנסה מיד להרביץ עם היד ואז כמעט במין תנועה אוטומטית עוברת לכריעה על שש לקראת דפיקת הראש בריצפה..
עד מתי זה נחשב נורמלי? זה לא מוזר שהיא לא נרתעת מהכאב ומכאיבה לעצמה שוב ושוב?
תודה!!!
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
סמדר ריינר15/01/2012שלום ניצה,
זו תגובה אופיינית של ילדים רבים בגיל הזה לתסכול. זה לא חייב בהכרח להדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)