מגע בין אחים תאומים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מגע בין אחים תאומים
    מודאגת
    13/01/2012

שלום,
    יש לי תאומים, בן ובת, בני 4 ו-10 חודשים. הם הולכים לאותו גן ורוב הזמן מבלים ביחד, למרות המאמצים שלנו להפריד ביניהם.
    אתמול גיליתי אדמומיות באבר המין של הבן וכששאלתי אותו מה קרה הוא ענה שאחותו נוגעת בו בגן, למרות שהוא מתנגד. דיברתי עם שניהם ומסתבר שזה קורה בגן כל הזמן ושגם בבת שלי נוגעים ילדים אחרים.
    השאלה שלי היא מה אפשר לעשות כדי למנוע מהם לגעת אחד בשניה ובאחרים, חוץ מלהסביר על הגוף הפרטי שלי? והאם, בגלל שהוא מתנגד למגע, יכולה להישאר לו טראומה מכל העניין? האם זה נורמלי שדברים כאלה קורים בגנים (כי בבית זה לא קורה), או שתפקידה של הגננת למנוע מצבים כאלה?
    עיזרו לי בבקשה, כי אני אובדת עצות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגע בין אחים תאומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגע מיני בקרב ילדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/01/2012

לאמא המודאגת שלום,
    את מתארת עניין בהחלט מדאיג וטוב שאת לא שקטה ופונה לבירור ראשוני. התופעה שאת מתארת היא חריגה, וכדאי להקדיש זמן ומאמץ לברר מה קורה לבת שלך - מדוע היא מאפשרת לילדים לגעת בה, מדוע היא נוגעת בבן שלך, ממי היא למדה כאלו דברים ומדוע היא לא שיתפה אותך או את הגננת בכך עד היום. אני חושבת שמלבד הסבר על גבולות הגוף הפרטי של כל אחד מאיתנו, והדגשה שאם קורה לילד משהו לא נעים, הוא חייב לשתף את המבוגרים גם אם זה יפגע במישהו אחר - חשוב מאוד שתפני להתייעצות עם אנשי מקצוע שמתמחים בכל מה שקשור במגע כלפי ילדים שיש לו אופי מיני. מומלץ לפנות לארגון אל"י או להתייעץ עם הגננת לגבי האפשרויות באיזורכם. את יכולה גם להתייעץ עם רופא הילדים, אחות טיפת חלב או כל גורם אחר שאת סומכת עליו.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מודאגת
    13/01/2012

תודה על תשובתך, אך אני רוצה להבין האם זה יכול להצביע על הטרדה מינית? היא ילדה מאוד ביישנית ותמיד היתה כזאת, האנשים היחידים שהיא מרגישה איתם בנוח זה אנחנו (ההורים), אחיה התאום ואחותה הגדולה. ההתנהגות שלה לא השתנתה, היא נראית ילדה שמחה ומאושרת והגננות לא שמו לב למשהו חריג. האם, למרות כל זאת, ההתנהגות שלה יכולה להעיד על הטרדה מינית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות בין ילדים קטנים

יפעת דננברג
    16/01/2012

שלום לך,
    סקרנות של ילדים בגיל הזה לאברי המין היא טבעית לחלוטין.
    עם זאת חשוב להסביר להם שזה איבר פרטי וכל אחד יכול לגעת רק בשלו וגם זה רק כשהוא לבד.
    לגן אפשר להמליץ על הצגה מעולה שמיועדת להורים וילדים "החברים של יעל"- יש אחרייה שיחה מצויינת עם הילדים.
    את יכולה לקנות את ה-DVD של ההצגה לבית. לראות עם הילדים.
    כדאי לדבר עם הילדים על האברים הפרטיים ולהתחיל במשפט אמפתי ומקבל כמו: אני מבינה שזה מעניין אתכם לגעת אחד לשני באברים האישיים, אבל כל אחד שומר על האיברים שלו...
    בכל מקרה זה נושא שחשוב לדבר עליו וטוב שיש לך הזדמנות.
    חשוב שלא תעשי מיזה עניין גדול, כדי שהילדים לא יבהלו.

בהצלחה,
    יפעת דננברג.
    "כלים קשובים"
    למשפחתיות מאוזנת וקשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו