לא מבקרים עוד את סבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מבקרים עוד את סבא
    שרית
    15/01/2012

שלום סמדר,
    יש לי ילד בן 5.5. אני והורי לא בקשר ואת אימי הוא מעולם לא פגש, כששאל (לפני כשנה) אם יש לי אמא ואיפה היא אמרתי שהיא גרה בארץ אחרת רחוקה מאד.
    עם אבי היה קשר רופף ובשנה וחצי האחרונות ראינו אותו פעם-פעמיים בחודש.
    בחודשיים האחרונים הקשר נותק ולכן אנחנו לא נפגשים בכלל.
    בני שאל מתי הולכים לסבא ולמה לא הולכים לסבא. אמרנו לו בינתיים שהוא בנסיעה ארוכה בחו"ל .
    שאלתי היא מה לומר? האם לומר את האמת? שרבנו ואני לא רוצה לפגוש אותו?
    מצד אחד, זה ברור לי שזה לא פייר לילד שלא חלק מהמריבה ורוצה את המפגש הפעם בחודש שלו עם סבא. אבל כיוון שסבא גר רחוק נאלץ לקחת אותו וגם להישאר איתו שם כי הוא מעולם לא היה איתו לבד.ואני גם לא מעוניינת להשאיר אותו עם סבא לבד.
    מצד שני, אני חוששת לומר לילד שרבנו ולכן אנחנו לא נפגשים כדי שלא יפתח חרדות שאם הוא יכעיס אותי או "נריב" אז אעלם לו או לא נפגש יותר.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מבקרים עוד את סבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מבקרים עוד את סבא - תגובה

סמדר ריינר
    16/01/2012

שלום לך,
    את צודקת הסבר אכן עלול לעורר חרדה אך גם המצב הנוכחי שאנשים נעלמים מהחיים סתם כך מעורר חרדה. השאלה אם יש אפשרות לאפשר לילד לדבר עם הסב בטלפון או בסקייפ, תחת ההסבר שסבא גר רחוק, שאני מבינה שהוא אמיתי, ולכן קשה כרגע לנסוע אליו, אבל אפשר לדבר איתו מדי פעם.
    אם המצב יימשך כך, בשלב כלשהו , אולי עוד שנה או שנתיים יהיה כדאי לספר את האמת, וגם להתמודד עם החרדה שהיא מעוררת, ותקווה שלכם זה לא יקרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו