מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משקפי ראייה לבן 4 שניםדקל15/01/2012
בני התחיל להרכיב משקפי ראייה, גילינו את הלקות במסגרת בדיקת התפתחות שגרתית בטיפת חלב. מאוד קשה לי להרגיל אותו להרכיב אותם. יש למשהו המלצות..שיטות..נסיון???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי כדאי...
Gal16/01/2012גם אנחנו חדשים בעניין הזה...
בינתיים מרכיבים לו את המשקפיים רק בבית...
ביום רביעי נערוך מסיבה בגן ונעבור ליום שלם...
קראתי המון לפני שקיבלנו את המשקפיים...
ומנעתי את הנולד...
אחת הסיבות הנפוצות לסירוב היא חוסר התאמה של המספר בעדשה לעין...
האם ביצעתם את הבדיקה אצל רופא נוסף?
אנחנו בדקנו אצל שני רופאים והיו פערים, ובסוף החלטתי ללכת על הרופאה, שבתחום הרבה שנים, וגם מנתחת.
כשקראתי איך כדאי להתמודד עם הילד, הרבה הורים רשמו, שאם הילד ממש מתנגד, כנראה שלא מתאימות לו...
הילד שלי בן 4, ומהרגע ששמתי לו הוא אמר לי "אמא, אני אוהב אותם, אני רואה ממש טוב!" - הוא ממש הודה לי...
לא האמנתי... כי הוא ילד מפונק, ולא תמיד אנחנו שמים לו גבולות... היינו בטוחים שזה הולך להיות תהליך קשה.
אז אם לא ניסית לקבל חוות דעת שנייה, אולי כן שווה לנסות :)
מקווה שתצליחו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים לבן 4
דקל16/01/2012תודה על תשובתך..
קיבלנו שתי חוות דעת ובאמת היו פערים, הרופא הראשון המליץ לנו על חוות דעת נוספת אצל רופאה שמומחית לילדים..אולי כדאי לי לשמוע חוות דעת שלישית אם הוא יתעקש שלא טוב לו איתם..בנתיים זה רק מציקה לו העובדה שהוא צריך להרכיב משהו על האף..אבל מבחינת ראייה הוא טוען שהוא רואה טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי...
Gal16/01/2012אני אמרתי לו שהוא יוכל לראות דברים שאנחנו לא רואים.
הוא שאל "מה?"
אמרתי לו שיגלה עם הזמן...
אמרתי לו שהוא כל כך יפה איתם, ואני מקווה שהילדים לא ירצו לקחת לו אותם...
גם אמרתי לו שנעשה מסיבה בגן וכולם יראו איך נרכיב לו את המשקפיים.
אמרתי לו שנעטוף את קפסת המשקפים בנייר עטיפה, נזמין ילדים לאמצע למשש, כדי שינסו לנחש מה יש בפנים. אח"כ נראה להם את העוגה ונשאל אותה באיזו צורה היא...
וכשיענו "משקפים", נספר להם שדניאל מהיום ירכיב משקפים...
והוא כל כך התלהב מהרעיון, אפילו שהוא ילד שלא אוהב להיות באור הזרקורים...
אני גם עושה איתו משחק המספרים בנסיעה.
כל פעם שעומדים ברמזור, אני שואלת מה מספר הבית - בכוונה בוחרת משהו רחוק.
הוא משיב שהוא לא רואה, ואז אני אומרת שבזערת משקפי הקסם שלו, הוא יוכל ראות גם מרחוק.
אתמול הוא שם אותם אחה"צ ואמר לי "אמא, אני ממש רואה את הרחוק" - זה היה כל כך מרגש...
הבנתי שעונשים לא עוזרים... ורק עושה להם יותר אנטי כלפי המשקפיים...
תנסה לחשוב על רעיונות חיוביים שאפשר לקשר אותם למשקפיים...
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפי ראייה לבן 4
דקל16/01/2012את יצירתית מאוד..אני לא הייתי כזאת יצירתית..
אבל עשינו טקס והוא מרגיש כמו הארי פוטר..שזה טוב..אגב גם לו קוראים דניאל.
אני בעיקר מציבה אולטימטומים אבל לעולם לא עונשים..
מקווה להצליח..תודה רבה על העצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי...
Gal17/01/2012קודם כל, לבן שלך יש שם מקסים ;)
דבר שני, תודה על המחמאה, אבל אלו לא הרעיונות שלי, אלא של חברים וגם נברתי באינטרנט... אין ספק שזו עבודה - ללקט ולאגד את כל הרעיונות למשהו שמתאים לדניאל שלי.
אני שמחה לשמוע שהוא שמח מהמסיבה בגן :)
זה טוב... כך אפשר כל הזמן להתגאות בו ולומר "איך כל הילדים הסתכלו על המשקפיים שלך, אתה כל כך יפה איתם, ורק אתה יכול לראות דרכם, כי הם שלך בלבד!"
כל הכבוד שאת לא נותנת עונשים...
אני בת של סגן אלוף, כך שלי מאוד קשה לי להתנתק מהמדיניות הזו...
אבל מנסה כל יום :)
מי אמר שהורות זו לא קריירה...? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת שלישית
דקל18/01/2012רציתי בכל זאת לשמוע חוות דעת שלישית למרות שמשקפיים כבר עשינו אבל לשקט הנפשי הייתי רוצה..אם תוכלי לתת לי את הפרטים של הרופאה שדיברת עליה..
אגב קניתי לו מיד עם קבלת המשקפיים את הספר משקפי הפלא של אמיר(שכמובן אני קוראת כדניאל) והגננת קוראת להם את הספר מידי פעם..
הוא התלהב מהספר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)