בכיתה ב מסרבת לתיגבור בחשבון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכיתה ב מסרבת לתיגבור בחשבון
    דינת
    15/01/2012

שלום לכם,
    אנא עזרתכם דחוף. ביתי בכיתה ב תלמידה טובה אך מתקשה בחשבון. ביה"ס מעניק
    תגבור בחשבון. מתחילת השנה הלכה בשימחה. לאחרונה מסרבת לחלוטין להישאר לתגבור בוכה כל הזמן ביום שלפני ובאותו היום לפני ביה"ס ובמהלך היום כולו בבית ספר.כשנשאלה לפשר ההתנהגות מתרצת תרוצים שונים:שלא יבואו לקחת אותה בסוף היום מהתגבור,שהמורה לתגבור לא מלמדת טוב.

שמתי לב שהשינוי החל בעיקר לפני שבועיים כשמחנכת הכיתה יצאה לחופשת לידה.
    ויש לי הרגשה שהיא לא מרגישה טוב עם זה שהיא ועוד שני ילדים בלבד נשארים לתגבור כשכל ילדיי הכיתה הולכים הביתה.
    חבל לי להפסיק את התיגבורים שמתחילים להניב פרי. מצד שני העניין לא יכול להימשך כך.
    המורות השונות לתגבור טוענות שאינן יכולות ללמד כך - בוכה ללא הרף.
    האם תוכלו להציע לי פיתרון כלשהו? הבעיה עם התיגבורים בסוף היום בלבד.
    האם הייתה ממליצים לי להרפות, או לעמוד על שלי ולהיות אסרטיבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכיתה ב מסרבת לתיגבור בחשבון - תגובה

סמדר ריינר
    16/01/2012

שלום דינת,
    הילדה מתארת חרדת נטישה שנובעת מיציאת המורה לחופשת לידה וההישארות לבד עם עוד שני ידים אחרי שכולם הלכו. זו מצוקה שנראית לי יותר חשובה מהצלחה בחשבון, מה גם שאם היא כל כך סובלת - כמה היא כבר לומדת? אולי אפשר לדבר איתה על כך שהיא מרגישה לבד, להישאר עם שני ילדים אחרי שכולם הלכו, והיא מתגעגעת למורה שלה. ייתכן שלאחר שהנושא ידובר, יהיה לה יותר קל להישאר. אולי אפשר למצוא דרך להקל על החרדה שלה, כמו לדבר דבר איתה בטלפון דרך מזכירות בית הספר באותו יום, או בטלפון נייד, או למצוא דרך אחרת בה המורה לתגבור יכולה לנחם אותה ביחס אישי יותר מלבד הורת החשבון וכו', כדי שתרגיש קצת מוגנת ומוכלת בשעות האלה. אם זה לא הולך, כרגע לא הייתי מתעקשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו