ילד בן שנתיים וחודשיים עוד לא מדבר.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחודשיים עוד לא מדבר.
    אפרת
    16/01/2012

שלום,
    אני אם לילד בן שנתיים ושלושה חודשים שעדיין מתקשה בדיבור. יש לציין כי הוא מבין ה-כ-ל !! הוא פיתח "שפה משלו" - שפת הגוף וככה בתנועות ידיים מסביר לנו מה הוא רוצה להגיד.(למשל, כשהוא רוצה לעזור לי לשטוף כלים הוא עושה תנועות של רחיצת כלים וכשהוא רוצה שאגש אליו הוא קורא לי "אמא" ומסמן לי עם היד לבוא אליו). הוא מבין הכל - גם פקודות וגם אם אנחנו סתם מדברים ביננו הוא "נכנס לשיחה" ומתערב ומסמן "כן" ו"לא". הוא אומר כמה מילים כמו - חם, אמא, אבא, אין, הנה, הרבה, עוד, (את שמו), אם, אן (אוטו) ,הב,וכו' אבל מילים בעלות הברה אחת. ביצענו בדיקת שמיעה והכל תקין. חשבנו (בהייעצות עם הרופאה) לקחת אותו לקלינאי תקשורת אלא שאז הוא נכנס לגן (בגיל שנתיים) ונראה היה שהוא מתחיל לדבר (הוא אמר כמה מילים חדשות ) ואז הוא פשוט נעצר...
    מה עליי לעשות? אני חוששת שמא הוא חווה תסכול בגן, שלא מבינים אותו כמו שאני מבינה....
    האם לפנות בכל זאת לקלינאי תקשורת?
    תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחודשיים עוד לא מדבר. - תגובה

סמדר ריינר
    17/01/2012

שלום אפרת,
    לא בטוח שיש סיבה לדאגה, אבל כדאי ליתר ביטחון לפנות לקלינאית תקשורת, אין לכם מה להפסיד, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אפרת
    17/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, בהצלחה.

סמדר ריינר
    18/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבת אחת

דקל
    18/01/2012

גם הבת של חברים שלנו לא דיברה עד גיל שנתיים וחצי ואז פתאום היא אמרה הכל בבת אחת והתחילה לדבר..
    לא נראית לי סיבה לדאגה..אולי גם הלחץ שלך משפיע..הרגעי..והיי אופטימית..זה יגיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, מעודד...

אפרת
    22/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו