מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך לגשת?יוכי17/01/2012
שלום רב
אני אם ל-3. בתי הבכורה בת 10 ואחריה 2 אחים -בן 7 ובן 3.
יש לי קשיי תקשורת עם בתי הבכורה. מידי יום ביומו.
כל שיחה הופכת לריב .
לי יש קושי להתמודד מולה.להכיל.
לדג' בתי התקשתה בנושא מסוים בחשבון. (בתי לא העלתה את הקושי.
הקושי התעורר לאחר שהראתה לי מבחן בחשבון ובו ראיתי שדילגה על חלק מסוים במבחן. לא בגלל חוסר זמן אלא מחוסר ידיעה)
אמרתי לבתי שאשמח לעזור לה להבין את הנושא ושתמצא זמן שנח לה ונשב.
התחלתי להסביר לבתי , תוך מתן דוגמאות מוחשיות. תוך דקות הגיע ה"פיצוץ".
בתי גילתה חוסר רצון להבין, לשתף פעולה, תוך שהיא עונה בזלזול וחוצפה: "מה את רוצה? אז המורה טעתה! היא לימדה אותנו שטויות! יש לי דברים לעשות... " וכו'.
אני "יצאתי מהכלים" והטחתי בה (באופן לא נעים) שהיא כפוית טובה, שכמה שאני מנסה לבוא לקראתה, התחושה שאני מקבלת ממנה היא של "יריקה בפרצוף".
זו רק דוגמא אחת. אך אנחנו "מתכסחות" כמעט מידי יום.
איך לגשת???
אני מודעת לכך שיתכן והקשיים שלי בהתמודדות מולה , תוך שאני יוצאת משליטה( לא אחת מרימה את הקול) לא תורמים לבטחונה העצמי, ודוקא בתקופה זו של התחלת גיל ההתבגרות, שבו היא זקוקה להעצמה ותשבחות.
אשמח להמשך הדברות ומתן עצות.
תודה רבה!
יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לגשת?
יוכי24/01/2012שלום רב
אשמח מאד אם למי מאנשי הפורום יהיה פנאי להשיב.
עדיין מטריד אותי .(לסירוגין. יש ימים יותר "עמוסי מריבות" ויש ימי שיחה ושותפות טובים יותר...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת בבית
ד''ר שירי שדה שרביט27/01/2012יוכי שלום,
את בהחלט צודקת, בכך שבתך זקוקה לקבל ממך תמיכה וחיזוקים, גם בגיל ההתבגרות בו הילדים מאוד כעסניים, מחפשים עימותים ומכעיסים את ההורים מאוד. אלו חלק מהמאפיינים ההתפתחותיים בגיל ההתבגרות, ותפקיד ההורים הוא לעמוד בעומס והעוצמות הללו.
כמובן שרצוי לנסות להגיע לויכוחים האלה יותר רגועה ומאורגנת. כדאי שתנסי למפות מתי וסביב אלו נושאים יש חיכוכים, ולנסות להפחית אותם (או לפחות להתכונן אליהם). בנוסף, עם כל הסערות והכעס, גם הבת שלך רוצה את התמיכה והשקט, ולכן רצוי שתשוחחו באווירה רגועה (לפני ויכוח, ולא בתוך הבית - אתן יכולות לצאת לבית קפה) איך לשפר את התקשורת ביניכן.
אם את מרגישה שיש נושאים חוזרים שאת מאבדת את העשתונות סביבם, יש מקום לשקול הדרכת הורים אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
