גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גבולות
    ג'ולי
    22/01/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן שלוש וחמישה חודשים לאחרונה הופנתי על ידי הגננת לקלינאית תקשורת עקב בעיה בתחום השפתי.
    בזמן האחרון מתמודדת הגננת עם בעית גבולות של הילד שלי למשל כאשר הם יושבים במפגש אז פתאום הוא מחליט לקפוץ ולהפריע, הוא יכול פתאום לשפוך את המים מהבקבוק שלו, הוא יכול להעיף חפצים, אם היא מבקשת לסדר את הספריה אז הוא מוציא את כל הספרים החוצה, כל מיני תעלולים.
    חשוש לציין שבבית אני לא חווה עם הילד סוג כזה של התנהגות.
    הגננת דואגת לשתף אותי תמיד במה שקורה ואני מדברת איתו על זה המון אבל עדיין לא יודעת איך לפתור את הבעיה.
    אשמח לקבל סיבה אולי למה הוא מתנהג ככה בעיקר בגן ואולי לקבל עצה שאוכל להפנות גם לגננת.
    חשוב לי לציין שהגננת מציינת שיש לו יכולה למידה טובה מאוד ושהוא ילד יצירתי מאוד מאוד.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרם קיבלתי התייחסותכם

ג'ולי
    25/01/2012

טרם קיבלתי התייחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    26/01/2012

שלום ג'ולי,
    קשה להבין מהתאור שלך מדוע היד מתנהג כך, כי אין מספיק פרטים עיו ועל המשפחה, וכמו כן אני א בטוחה שזה המקום הנכון לתת הכוונה לגננת, כיוון שגם על מה שמתנהל בגן אין כאן מספיק פרטים, אין לי יכולת לדעת אם זו בעיה שלו וממה היא נובעת או בעיה שקשורה לגן או לגננת. אם תתני יותר פרטים אנסה לעזור שנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

ג'ולי
    31/01/2012

היי סמדר,
    הפעם אני ינסה להיות יותר מדויקת על מנת שבאת תוכלי לייעץ לי מה לעשות כי אני באמת כבר מיואשת.
    הילד שלי בן 3 וארבעה חודשים הוא בן יחיד, ילד מקסים, חברותי ומלא שמחת חיים.
    לפני חודשיים עברנו מדירה שכורה לחמתי עקב זה שרכשנו דירה שתהייה מוכנה רק בעוד כשנה. הוא כל הזמן שואל "איפה הבית שלי? נכון שיש לי בית גדול?"חשוב לציין שהסברנו לו בדיוק את כל עניין המעבר אך הוא ממשיך לשאול. אני כן בוחרת לציין את זה כיוון שזאת הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה שבגללה חלה ירידה בהתנהגות שלו בגן.
    אתן לך כמה דוגמות למה שהוא עושה בגן:
    במפגשי בוקר קם כל הזמן ומפריע למרות בקשות חוזרות של הגננת לשבת הוא ממשיך ל להקשיב, רק כאשר היא מתעלמת ממנו הוא מפסיק.
    בשעת יצירה היא ביקשה שלא יסתובב עם הבצק ברחבי הגן, בטענה שהוא יודע שאלו הם החוקים בגן ונאלצה להחזיר אותו לכיסא 5-6 פעמים.
    כשיצאו לחצר ניגש אליה השומר והתלונן שהוא מפזר את כל העלים שהוא אסף בערמה והוא המשיך להתעלם מהבקשות.
    חשוב לי מאוד לציין שבבית הוא ילד מדהים שמאוד מכבד את החוקים של הבית.
    אני יודעת שזה קצת ארוך אבל אני ממש מיואשת כבר והגננת תמיד מעירה לי על כך.
    תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    01/02/2012

שלום ג'ולי,
    הילד שלך מרגיש כרגע חוסר יציבות עקב המעבר, כפי הנראה הוא חש שסביבתו המוכרת השתנתה, הבית "על גלגלים" אין כרגע קביעות ופרטיות, גם עליכם בטח משפיע המעבר, וסיבר להניח שפחות נוח לכם ואתם פחות רגועים וזה גם משפיע עליו. חשוב לדבר עם הגננת על כך שכרגע לילד שלכם קשה, והוא זקוק לעזרה ולסבלנות, וכמו כן חשוב שאתם תמללו עבורות את הקושי שלו, ותדברו איתו על כך שקשה לו, שהוא מתגעגע לפינה שלו, ולסדר שלו, ותנסו כמיטב יכולתכם לארגן עבורו סדר, שקט ויציבות עד כמה שניתן בתנאים הקיימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו