איזה גן כדאי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איזה גן כדאי?
    אמא מוטרדת
    23/01/2012

אני ממש מתלבטת, בתי בת שנתיים ושבעה חודשים ואני צריכה לרשום אותה לגן לשנה הבאה. היא ילדה מבריקה ומפותחת, מדברת יפה ומבינה הכל. ההתלבטות שלי נובעת מזה שאני דת"לשית (דתיה לשעבר) ובעלי בא מבית חילוני, אנו מנהלים אורח חיים חילוני עם מעט מסורת אך היא רואה קידוש וארוחות שישי אצל הסבא וסבתא הדתיים, כמובן שיש עוד צד שאינו דתי. כרגע היא במעון דתי (כי זה מה שיש לי בעבודה- באוניברסיטה) ואני רואה שהיא מאוד נהנית מקבלת שבת, השירים שבאים איתה וכו' כמו כן יש סיכוי שלגן דתי ימשיכו איתה כמה מהילדים והכי חשוב, אני מאמינה שבגנים דתיים יש יותר דגש על חינוך למוסריות וכיבוד אב ואם (אני כבר רואה את זה עליה). שאלתי היא, כמה נזק יכול לעשות לה להיות בגן דתי כשהיא גרה בבית חילוני? בכל מקרה חייה מעט מורכבים יותר משל ילדים אחרים, בכל מקרה היא יודעת שבבית מותר ואצל סבא וסבתא אסור לחלל שבת וכן הלאה... מה כדאי לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה גן כדאי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה גן כדאי? - תגובה

סמדר ריינר
    25/01/2012

שלום לך,
    לפעמים יש אצל כולנו רצון להנות מיתרונות של שני מצבים שונים, קצת כמו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, גם להנות מהיתרונות של גן דתי וגם לנהל בבית אורח חיים חילוני. לדעתי זה לא מומלץ, הילדה תקבל מסרים סותרים, במיוחד לגבי דברים כמו שמירת שבת וכו', וזה פער שילדים כה קטנים מתקשים להכיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו