פחד חרדה של ילדה בת 4.5 שנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד חרדה של ילדה בת 4.5 שנים
    איריס
    25/01/2012

שלום,
    אודה לתשובה ההודעה גם מ 21.1.12
    אני אם חד הורית (בת 48) יש לי בת אחת בגיל 4.5 שנים. עוד בהיותה מאוד קטנה שמתי לב שהיא חוששת / מפחדת מדברים חדשים ושאינם מוכרים לה וגם מדמויות טלויזה מסויימות. כגון - פעיולת של מפעילה בגן , פעילות של ילדי בית ספר בוגרים (כארבעה) שהגיעו לפעילות בגן לאחרונה,דמות טלויזיונית, מגיל 3 הינו בחוג בלט שהיא נהנתה מאוד מאוד והשתלבה יפה אך לקראת סוף השנה כשדיברו על מופע הילדה נרתעה מאוד וסרבה להגיע לחוג (די לחצתי עליה להגיע אבל בהופעה היא בכתה וסרבה להשתתף)עד היום היא מסרת ללכת לחוג בטענה שהיא לבד בחוג בלעדי (וזאת על אף שאני אומרת לה שאני מחקה בחוץ)

לאחרונה היתה לי שיחה עם הגננת (במסגרת מפגשי הורים שהיא עורכת) וכך היא סיפה לי על הילדה: אנטלגנטית מאוד הרבה מאוד מאוד מעל הממוצע ,כותבת להפליא (הילדה יודעת לכתוב , מכירה היטב אותיות , וסופרת ואפילו פעולות חשבון פשוטות כבר יודעת כגון 2+3 = 5..חשוב לציין שהיא מבקשת ללמוד וגם שואבת המון מידע מהסביבה אני לא מקדישה המון זמן לנושא), מציירת מאוד יפה וברוגע רב (אכן גם בבית מציירת ציורים כגון ילדים , בובספוג , טווס ..). לדברי הגננת הצד הקוגנטיבי שלה מאוד חזק. התאקלמה יפה מאוד בגן על אף הימים הראשונים שהיו קשים לה (גן חדש טרום חובה) , מתחברת יפה מאוד ויש לה כמה חברות (הן 4 בנות חברות שמשחקות מאוד יפה ולדברי הגננת אין בת שתלטנית לכל אחת יש את האימרה שלה - חברות מאוד יפה לדברי הגננת)לעיתים היא משחקת גם עם ילדים אחרים בגן ומאוד נהינת כשמצחיקים אותה (יש בן שמציק אותהמאוד).דבר אחד שלדברי הגננת עלי לשים לב אליו זה כאמור... הפחד ,הגננת הגדירה את זה חרדה כאשר מהשו "במסגרת" משתנה. הגננת. המליצה לי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים.לדבריה הילדה עם פוטנציאל אדיר של כשרונות ודבר זה יכל להפריע לממש ולבטא כשרונות (וגם בחיים בכלל).

אני פונה אליכן בלקבלת חוות דיעה והתיחסות לנושא.

תודה רבה

איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד חרדה של ילדה בת 4.5 שנים - תגובה

סמדר ריינר
    26/01/2012

שלום איריס,
    אני חושבת שהגננת צודקת וכדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת אצל איש מקצוע בנוגע לחרדות של הילדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו