שתלטנות אצל ילדים ...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שתלטנות אצל ילדים ...
    גלית
    26/01/2012

יש לי 2 בנות, הגדולה בת 5, והקטנה בת 3.5 . הגדולה היתה ילדה מאוד מאוד ביישנית ומופנמת, שהשתנתה המון לאחרונה, הקטנה לדעתי בסדר גמור, למעט מצבי פינוק שנצמדת אלי. הבעיה שאני אעלה היא בנוגע לגדולה. 2 הבנות בחוגים, וכל שבוע נפגשות עם חברות, או שבאים אלינו או שהן הולכות, הן ילדות מאוד פעילות חברתית, ונשארות לבד אצל החברים. הגדולה שהיתה מאוד ביישנית , השתנתה, כיום היא יותר בוטחת בעצמה, אוהבת חברה אבל - יש בעיה ששמתי לב במיוחד שחברים מתארחים אצלה בבית, היא הופכת לשתלטנית, לפעמים מעליבה, אתמול לדוגמא התחילו משחק לפני שהספיקה להצטרף אז היא התחילה ממש לבכות שלא מחכים לה, ודרשה שיבקשו סליחה, או שלא תזמין אותם יותר. זה מאוד מתסכל אותי כי שנה הבאה היא בגן חובה - כיום בגן פרטי, ואני פוחדת שלא יהיו לה חברות. היא ילדה טובה, שלא מתכוונת לכך אבל למרות זאת - מה אני עושה? אני מדברת ומסבירה לה, והיא מבטיחה ובפועל זה לא קורה. כבר קרה שילדה נעלבה ורצתה ללכת.

אנא עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתלטנות אצל ילדים ...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתלטנות אצל ילדים ... - תגובה

סמדר ריינר
    27/01/2012

שלום גלית,
    יש דברים שהם לא עניין של הסבר. דרך אגב, אם נמצאים בבית שלה ומשחקים בלי לחכות לה אפשר לגמרי להבין את התגובה שלה, אולי הבכי הוא קצת יותר מדי אבל ההעלבות היא לגמרי במקום, בעיניים של ילדה בת 5. ילדים בגיל הזה הם בדרך כלל שתלטנים כשהם מארחים כי הם מרגישים שזה הבית שלהם, ומצד אחד רוצים לשחק אך מצד אחד לא רוצים שישתלטו להם על הבית והמשחקים שלהם. ההתנהגות של בתך היא טבעית. ילדים גם לפעמים נעלבים ורוצים הבייתה, שום אסון לא קרה. אני מציעה לך לא התערב. אם זה יגיע למצב שלא רוצים לשחק עם הבת שלך, אז זו כבר תהיה מוטיבציה שלה לטפל בזה, ותמיד אפשר לתקן. כרגע נראה שזה בעיקר מציק לך, ולא בטוח שבצדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו