ילד בן 3.8 עקשן ונוקשה עד קבעון.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3.8 עקשן ונוקשה עד קבעון.
    קרן
    26/01/2012

בן 3.8 עקשן ונוקשה סובל מפחד מכישלון עד שיתוק.(בתחום : היצירה בלבד)

בני הוא ילד חכם ויצירתי עם המון דמיון .הוא מאוד חברותי, שמח ומתלהב ונחשב לילד מאוד פופולרי מבחינה חברתית בגן. יש לו ביטחון עצמי והוא מבטא רגשות.
    אנו כהורים מטפחים אותו (מת על הצגות , סרטים, קונצרטים בילוי עם חברים, משחקי קופסא, ואירוח).
    וגם נותנים לו גבולות. הוא ילד קל וזורם ובוגר מאוד לבני גילו.
    הוא בן יחיד וואני אמורה ללדת בחודש הבא.
    הגישה החינוכית שלי ושל בעלי לעודד ולחזק אותו ( מהרגע שנולד) .

בגלל שיש לו אנטלגנציה רגשית מאוד מאוד מפותחת.
    הוא פשוט נמנע מעשיית דברים שהוא פחות אוהב/ "מוצלח". עד קיבעון ופחד מכישלון..
    התחום המטוריקה העדינה שלו (ציור,) טיפה חלש (באופן יחסי) והוא מרגיש שבתחום הזה הוא פחות טוב.. ולכן נמנע מעבודות יצירה בגן.
    למרות שבבית אני עובדת איתו המון וכן מסכים לשת"פ (משחקים בצבע, ציור משותף ועוד והוא השתפר מאוד מאוד).

הגננת אומרת שבשבוע האחרון הוא עקשן עד כדי כך - הפחד מכשלון משתק אותו.
    ומעדיף במקום לצייר בגועש ולהתנסות. לשחק בקוביות ומשחקים אחרים.(הוא מאוד אוהב משחקי דמיון). היא ספרה לי שהיא בזמן האחרון מעודדת אותו מאוד והוא גם מצייר מקסים (ושבחה אותו לפני).
    יש לציין שהילד עקשן באופן מולד.. (בררן באוכל לא מוכן אפילו לנסות), אנו כהורים נותנים לו לבחור ולא כופים עליו כדי לא ליצור אנטי ונותנים לו תחושת שייכות..
    יש לציין שאין לנו בעיה איתו בשאר התחומים: עם שעות שינה, הלבשה, צחצוח שיניים.
    שאלה האם זה הזמן לקבוע תור לפסיכולוג ילדים או שמא זו התנהגות שהיא עכשיו מוקצנת בגלל הלידה הקרובה.
    האם יש לך "טיפים" שיכולים לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3.8 עקשן ונוקשה עד קבעון. - תגובה

סמדר ריינר
    27/01/2012

שלום קרן,
    לא בטוח שמה שקורה עכישו קשור ללידה הקרובה, אלא יותר לגישה הישגית מצידכם שאתם אוי אפילו לא שמים לב אליה. ייתכן שמה שמרגיש לך כגישה חינוכית של "לחזק אותו" נחווה על ידו כדרישה להיות גדול ובוגר, ואת בעצמך מציינת שהוא מאוד בוגר. ייתכן שהוא חש שלהיות קטן חלש ולא להצליח זה לא לגיטימי. זה בהחט יכול להיות מוגבר לקראת הלידה אבל זה לא קשור ללידה ולא יעובר עם הזמן אלא יחמיר לאחר הלידה, כיוון שיהיה שם ילד נוסף שמות רלו להיות קטן בעוד שהוא נדרש כל הזמן להיות בוגר ולהתגבר. לכן הייתי ממליצה לכם לבדוק האם נראה לכם מה שאני מציעה, ואם כן האם נראה לכם שאתם יכולים לנסות לשנות זאת לבד או לפנות הדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו