מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגים ממצבו החברתי של הילדשושי27/01/2012
ילדנו בכיתה ב'. יש לו הפרעת קשב וריכוז קלה, בה אנחנו מטפלים באמצעות רכיבה על סוסים.
הוא ילד מאוד חכם ומאוד חברותי. תמיד היו לו המון המון חברים. לאחרונה, בחודשיים-שלושה האחרונים חלה התדרדרות בהתנהגותו בבית הספר. הוא מעורב במקרי "אלימות" להגדרת בית הספר, אך בבירור איתו עולה תמונה אחרת לחלוטין בה מישהו "מציק" לו והוא כתגובה "דוחף" בחזרה. המסר שמגיע ממנו הוא שכל הזמן מאשימים אותו, למרות שברוב המקרים הוא לא זה שהתחיל והוא לא זה שאשם, אלא הילדים האחרים רצים למורה ומספרים שהוא "הרביץ" להם.
דיברנו איתו (וכן עם המורה) פעמים רבות והסברנו לו אינספור פעמים על התנהגות נהותה ומה הוא צריך לעשות אם אכן מישהו מציק לו (לא לפנות לאלימות אלא ללכת למורה).
תמיד היו לו המון חברים, כל יום היו מתקשרים לפחות שניים ורוצים לבוא אליו. לאחרונה הוא כמעט ולא מתראה, מספר ש"הלוואי ולא היו הפסקות", "אין לי מה לעשות בהפסקה" ונראה שמצבו החברתי הולך ומתדרדר. בית הספר יודע רק להתלונן ולספור "מקרים" בהם היה מעורב, אך לא נראה כי הם מסתכלים לעומק העניין ומעורבים כלל במרקם החברתי.
מיותר לציין שאנחנו מאוד מאוד מודאגים ממה שעובר על הילד שלנו. חשבנו לפנות לפסיכולוג ילדים, אך לא יודעים אם זו הדרך הנכונה ואם לא מאוחר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגים ממצבו החברתי של הילד - תגובה
סמדר ריינר29/01/2012שלום שושי,
אין דבר כזה מאוחר מדי, תמיד אפשר לטפל ולשנות. יכול להיות שבגלל הפרעת הקשב והריכוז בנכם מתקשה בשיטה באימפולסיביות שלו, ומגיב מהר מדי לפני שהבין את הסיטואציה וזה מסבך אותו חברתית. אני ממליצה לכם לפנות לטיפול נוירופידבק, נסו לחפש בגוגל, יש מטפלים שמוסמכים לטפל בשיטה הזו, המומחית בארץ לעניין שמה ענת ברנע. בנוסף, קיימת האפשרות לשקול מתן ריטלין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
