ילדה בת שלוש וחצי מכה ומתקשה להיפרד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שלוש וחצי מכה ומתקשה להיפרד
    לילך
    29/01/2012

שלום, בתי החלה בשבועיים וחצי האחרונים להכות אותי ואת בעלי כאשר חשה תסכול או שאנחנו מבקשים ממנה לעשות משהו שהיא לא רוצה למשל: ללכת לישון, להחזיר צעצועים למגירות בסיום משחק וכד׳.
    התקרית הראשונה הייתה בערב כאשר יצאה מהמיטה לאחר שעת ההשכבה וביקשנו שתחזור לישון, היא התקרבה אלי והכתה אותי, באותו הרגע הייתי מאד נבוכה ובהלם ולא הגבתי. לאחר מכן, זה חזר בעוד סיטואציות והתדירות של זה עלתה לפעם, פעמיים ביום והתחילה לכוון אותה גם לכוון בעלי. כמובן שהתגובה שלי השתנתה והפכה להיות יותר ברורה וחד משמעית שלא מרביצים אך היא כל כך בסערת רגשות שזה קורה שממש קשה לעצור אותה. מה שמאוד מטריד אותי בנוסף הוא שבמהלך התפרצויות הזעם האלה, היא אומרת כל מיני משפטים כמו: את מתנהגת לא יפה, לא יהיו לך חברים וכל מיני משפטי איומים והפחדות שלדעתי שומעת בגן. לאחרונה במקביל להתנהגות בבית מאוד קשה לה בבוקר להיפרד ממני בבוקר בגן. היא נצמדת אלי ואומרת לי לא לעזוב אותה. אני יודעת שהצוות בגן ברובו די קשוח עם הילדים ומאוד חשוב שם משמעת והתנהגות טובה.
    ביררתי בגן אם קרה משהו או האם בוכה אחרי שאני הולכת אם אומרים שהכל בסדר ואין שום בעיה. דבר נוסף אני כרגע בתחילת הריון עוד לא רואים חיצונית.
    כמה שאלות:
    1. איך להתמודד עם המכות?
    2. האם ההתנהגות קשורה בגן והאם אני צריכה לחשוש לאור מה שסיפרתי על ההתנהלות בגן?
    3. כיצד להקל עליה הפרידה בבוקר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתגובתכן

לילך
    13/02/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש וחצי מכה ומתקשה להיפרד - תגובה

סמדר ריינר
    14/02/2012

שלום לילך,
    קשה לדעת בלי בדיקה יותר מעמיקה מהיכן נובעת המצוקה של בתך. נשמע י כשדאי לבדוק יותר לעומק מה קורה בגן, לדבר גפם עם הורים אחרים, לבוא ביקור פתע, לברר עם הילדה האם קרה משהו בגן שהיא חושבת שאסור לספר או שהיא מתביישת וכו'. רק אחרי בירור מעמיק בעניין ניתן יהיה לדעת איך להמשיך לנהוג ואיך להקל עליה בפרידה בבוקר. אם הגן לא טוב לה, אין מה לעשות לגבי הפרידה בגן בבוקר, כי זה לא נראה לי נכון לשלוח ילד לגן שלא טוב לו אבל להקל עליו בפרידה. זה לא מסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו