מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לבית ספר חדש עקב מעבר דירהאימא אוהבת29/01/2012
שלום,
אני אימא לבן יחיד בגיל 8 גרושה כבר 5 שנים.
נמצאת בזוגיות(כחצי שנה.) מדהימה, עם גבר אוהב,תומך ומפרגן. בן זוגי הציע לי נישואים.(גרים ביחד כבר חודשיים)
אני גרה בשכירות ולבן זוגי יש דירה משלו (+ 2 ילדים מנישואים קודמים)
כחלק ממיסוד הקשר עולה הנושא של מעבר דירה.
אציין כי המרחק בין עיר מגוריי לבן זוגי זה 15 דקות נסיעה (13 ק"מ)
בן זוגי רוצה שאעביר את ילדי לבית ספר באזור מגוריו.(כרגע הוא בכיתה ב')
אני מאוד חוששת מאחר והילד שלי מאוד רגיש ואני לא יודעת אם המעבר הזה נכון עבורו.
הוא מאוד אוהב את ביה"ס הקיים ואת חבריו .כששאלתי את בני לגבי מעבר דירה הוא מבולבל. לגבי מעבר בי"ס הוא שולל בכל תוקף ומתחיל לבכות.
אני אובדת עצות.
אשמח לקבל תשובה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לבית ספר חדש עקב מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר30/01/2012שלום לך,
אני חושבת שאכן לא כדאי להעביר את הילד לבת ספר אחר. אני בטוחה שבתוך הזוגיות שאת מציינת כמדהימה ומפרגנת אפשר למצוא פתרון אחר, שלא ידרוש מעבר בית ספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בית ספר עקב מעבר דירה-2
אימא מודאגת30/01/2012תודה רבה על תשובתך המהירה.
עקב זה שלא הסכמנו אני ובן זוגי על המעבר, חזרתי לביתי בעירי.
כיצד אני מסבירה לבני את המעבר/חזרה? האם פעלתי נכון? יש לי הרגשה כי החמצתי זוגיות טובה בכדי לגונן על בני. מצד שני רחמיים אימהיים עומדים מנגד.
*בן זוגי לא מוכן להתפשר ולעבור לגור אצלי(בשכירות) הוא מתעקש להישאר ולגור בעירו בדירתו(שאותה קנה-לא שכירות).
כל נסיונותי להסביר כי הילד שלי רגיש וקטן ויהיה קשה לו לקבל את השינוי/מעבר הזה לא עוזרים.
הוא אומר כי בני רק ירוויח מכך וכי ימצא חברים חדשים(יש אוכלוסייה צעירה) והבי"ס החדש מעולה ויהיה לו רק טוב.
אני עדיין בהתלבטות.
המשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בית ספר עקב מעבר דירה-2 - תגובה
סמדר ריינר30/01/2012שלום לך,
אני כמובן לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת אם פעלת נכון. האם את מכירה את עצמך כאימה שמגוננת על הילד יותר מדי? האם האם אימא חרדה? האם הוא ילד שמפעיל עלייך מניפולציות ואת מתקשה להציב לו גבולות? אם כן, אז ייתכן שהבכי עקב מעבר בית הספר הוא סוג כזה של דבר. אם לא, אני לא חושבת שמדובר ברחמים אימהיים אלא בהבנה של צרכי הילד ואחריות הורית סבירה. הילד שלך לא אשם שהתגרשת וגם לא שמצאת בן זוג, הוא אפילו לא אחראי לכך שהבאת אותו לעולם, זו הייתה החלטה שלך וזה מחייב אותך לאפשר לו תנאים שמבטיחים התפתחות מכה שיותר תקינ. ילד בגילו זקוק ליציבות כדי להתרכז בלימודים ובחיים החברתיים שלו ולא במעברים ובבעיות הזוגיות של אימא שלו. לגבי ההסבר את פשוט יכול להגיד את האמת שלא הסתדרת עם בן הזוג החדש ועברתם. לגבי ההחמצה של הזוגיות, אני לא מכירה אתכם, ייתכן שמדובר באיש טוב ומקסים, אבל בכל זאת זוגיות טובה היא זוגיות שבה מוצאים דרך לפשרה וזה לא קרה ביניכם ולא רק באשמתך. כך שקיימת אפשרות שאולי לא החמצת זוגיות מדהימה כמו שנראה לך כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בית ספר עקב מעבר דירה-3
אימא מודאגת31/01/2012תודה רבה על תשובתך המקצועית.
המשך יום נעים ואמן ויהיה רק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר01/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)