הפרעה אישיותית גבולית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרעה אישיותית גבולית
    אמא
    31/01/2012

שלום, ביתי בת ה 14 אובחנה כסובלת מהפרעה אישיותית גבולית.
    היא מקבלת טיפול תרופתי של ציפרלקס-נגד הדיכאו וריספונט -להרגעה.
    בנוסף היא מטופלת אצל פסיכולוגית 2 בשבוע.
    בפגישה האחרונה אצל הפסיכיאטרית הילדה עדיין מסרבת ללכת לבית הספר הומלץ על אישפוז יום בגהה.בעקבות המלצה זו הפסיכולוגית לא מוכנה להמשיך את הטיפול אצלה לפני שהילדה תתאשפז ותתאזן נפשית.לפני כ7 חודשים היה ניסיון אובדני ע"י בליעת כדורים ,הילדה לא אובחנה בעבר וגם לאחר הניסיון האובדני נשלל נטייה אובדנית
    הילדה לא הולכת לבית הספר (בשנה וחצי האחרונות הייתה מגיעה לבית הספר ומשתחררת כעבור שעה או לא מגיעה בכלל) כיום הילדה בבית כחודש, נוטלת תרופות, רגועה בבית ללא פגיעה עצמית,ללא מחשבה אובדנית, לומדת אח"הצ עם מורים מעמותת תללים, משתפת עימם פעולה.
    השאלה שלי , האם אישפוז יום הוא הטיפול היחידי שניתן לתת לה? האם יש טיפולים אחרים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה אישיותית גבולית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה אישיותית גבולית - תגובה

סמדר ריינר
    01/02/2012

שלום לך,
    אני מבינה את הקושי שלך לאשפז את ביתך. עם זאת, נשמע לי שכבר קיבלתם טיפולים אחרים. קיבלתם תרופות וטיפול נפשי פעמיים בשבוע. אני ממליצה לך לקבל את המלצת הפסיכיאטרית ולשתף פעולה לטובת בתך למרות הקושי. אני מאמינה שבטיפול נכון ומסור תהיה הקלה במצבה. אני מאחלת לכם שבאמת יהיה יותר קל, בטוח ופחות סוער,
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעת אישיות גבולית

אלה מטלון
    30/08/2014

במאמר שהתפרסם במוסף הארץ ב-29.8.14 כותב יורם יובל את הדברים הבאים:
    (המאמר עוסק ב"תחרות" בין הטיפול הפסיכואנליטי לבין הטיפולים קצרי הטווח, ובפרט קוגניטיביים-התנהגותיים.)
    "...
    קיימים גם טיפולים פסיכואנליטיים שעבורם נכתב מדריך מפורט, של עשה ואל תעשה, הכולל סדר יום מובנה...
    ...
    שתי דוגמאות לטיפולים פסיכואנליטיים כאלה הם טיפול ממוקד העברה (Transference focused psychotherapy, TFP), וטיפול מבוסס מנטליזציה (Mentalization based treatment, MBT), ושני הטיפולים הפסיכואנליטיים האלה מגובים היום בראיות כמותיות ומשכנאות ליעילותם.
    "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו