מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעה אישיותית גבוליתאמא31/01/2012
שלום, ביתי בת ה 14 אובחנה כסובלת מהפרעה אישיותית גבולית.
היא מקבלת טיפול תרופתי של ציפרלקס-נגד הדיכאו וריספונט -להרגעה.
בנוסף היא מטופלת אצל פסיכולוגית 2 בשבוע.
בפגישה האחרונה אצל הפסיכיאטרית הילדה עדיין מסרבת ללכת לבית הספר הומלץ על אישפוז יום בגהה.בעקבות המלצה זו הפסיכולוגית לא מוכנה להמשיך את הטיפול אצלה לפני שהילדה תתאשפז ותתאזן נפשית.לפני כ7 חודשים היה ניסיון אובדני ע"י בליעת כדורים ,הילדה לא אובחנה בעבר וגם לאחר הניסיון האובדני נשלל נטייה אובדנית
הילדה לא הולכת לבית הספר (בשנה וחצי האחרונות הייתה מגיעה לבית הספר ומשתחררת כעבור שעה או לא מגיעה בכלל) כיום הילדה בבית כחודש, נוטלת תרופות, רגועה בבית ללא פגיעה עצמית,ללא מחשבה אובדנית, לומדת אח"הצ עם מורים מעמותת תללים, משתפת עימם פעולה.
השאלה שלי , האם אישפוז יום הוא הטיפול היחידי שניתן לתת לה? האם יש טיפולים אחרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה אישיותית גבולית - תגובה
סמדר ריינר01/02/2012שלום לך,
אני מבינה את הקושי שלך לאשפז את ביתך. עם זאת, נשמע לי שכבר קיבלתם טיפולים אחרים. קיבלתם תרופות וטיפול נפשי פעמיים בשבוע. אני ממליצה לך לקבל את המלצת הפסיכיאטרית ולשתף פעולה לטובת בתך למרות הקושי. אני מאמינה שבטיפול נכון ומסור תהיה הקלה במצבה. אני מאחלת לכם שבאמת יהיה יותר קל, בטוח ופחות סוער,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהפרעת אישיות גבולית
אלה מטלון30/08/2014במאמר שהתפרסם במוסף הארץ ב-29.8.14 כותב יורם יובל את הדברים הבאים:
(המאמר עוסק ב"תחרות" בין הטיפול הפסיכואנליטי לבין הטיפולים קצרי הטווח, ובפרט קוגניטיביים-התנהגותיים.)
"...
קיימים גם טיפולים פסיכואנליטיים שעבורם נכתב מדריך מפורט, של עשה ואל תעשה, הכולל סדר יום מובנה...
...
שתי דוגמאות לטיפולים פסיכואנליטיים כאלה הם טיפול ממוקד העברה (Transference focused psychotherapy, TFP), וטיפול מבוסס מנטליזציה (Mentalization based treatment, MBT), ושני הטיפולים הפסיכואנליטיים האלה מגובים היום בראיות כמותיות ומשכנאות ליעילותם.
"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)