טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, ממה שהבנתי בקריאה באינטרנט, גיל ההתבגרות אצל בנות מתחיל בממוצע בגיל 9-האם כך הדבר? ביתי בת 9 וחצי ובזמן האחרון קורה שהיא בוכה מכל דבר שלא ניראה לה או שאני מבקשת ממנה - עצבנית ועקשנית יותר מהרגיל. האם אלא הם תגובות להתחלת גיל ההתבגרות? האם להתייחס ביותר רגישות או להסביר ולנקוט עמדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום הילה, לא הייתי מייחסת זאת אוטומטית לגיל ההתבגרות, וגם אם כן זה שייך לזה, למרות שזה קצת מוקדם בכל זאת, עדיין חשוב לברר מה קורה לפני שמחליטים איך לפעול. הייתי מבררת וחושבת טוב האם יש משהו שמציק לה? האם משהו השתנה בבית? אולי אחד ההורים עובד יותר שעות, אולי יש יותר עומס, אולי מקבלת פחות תשומת לב, אולי נדרשת ממנה המון עצמאות השנה בגלל כל מיני סיבות וזה כבד עליה, אולי יש משהו שקורה בבית הספר, נסו לדבר איתה, בלי כעס אלא מתוך רצון להבין,ולהקשיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד