כיצד אכין את בני ללידת תאומות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד אכין את בני ללידת תאומות?
    גולן
    02/02/2012

בני הבכור בן שנה וחצי, ואני עתידה ללדת תאומות בעוד כחודשיים.
    ברור לי שבני יחווה משבר כלשהו לאחר הלידה ואני מקווה לצמצם את עוגמת הנפש כמה שניתן. ניסיתי לפני זמן מה להחזיק תינוק קטן ולראות מה תהיה התגובה של בני והיה מאוד קשה לראות כמה הוא נפגע, הוא ממש נכנס להיסטריה של בכי.
    איך אוכל לעזור לו?
    אני כעת בשמירת הריון בבית - האם נכון להוציאו מוקדם יותר מהגן ע"מ לאפשר לו זמן איכות רב יותר איתי כל עוד ניתן? האם נכון כעת לבצע שינויים כמו מעבר למיטת מעבר או בהמשך גמילה מחיתולים?
    אני די אובדת עצות כיצד להתייחס אליו כדי לא לערער אותו עוד יותר ואיך להסביר לו שבבטן של אמא אין כדור אלא שתי אחיות...
    אשמח לעזרתכם
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד אכין את בני ללידת תאומות? - תגובה

סמדר ריינר
    03/02/2012

שלום גולן,
    האמת היא שאין דרך טובה הכין תינוק בין שנה וחצי לדבר שאפילו אנחנו לא מבינים עוד איך הוא הולך להיות. ניתן כבומן להסביר לו לו פי הבנתו, לצייר לו את הבטן של אימא ואת התינוקות בתוכה, לא הייתי ממליצה כרגע לגמול מחיתולים אלא מתי שהוא יהיה בשל, וכנ" לגבי מיטת מעבר, לא הייתי משנה שום דבר מהותי אלא בעיקר מכינה את עצמך לכך שהולך להיות קשה במידה מסויימת, וכל מה שניתן לעושת במצבים כאלה הוא להיות איתו בקושי, להשתדל, לאחר לידת התאומות לתת הרבה חום ואהבה, לדאוג במידת האפשר לקבלת עזרה רבה, כך שרוב הזמן כשהילד בבית יהיה איתך עוד מבוגר שיעזור, להמשיך להציב גבולות כרגיל, ולזכור, שהכל לטובה, גם אם קשה כרגע, אחר כך הוא יהנה ממשפחה גדולה וחמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו