מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לבני יש בובה אהובהאני09/05/2007
בני בכורי בן 3 ו-3 חודשים,פעם כשהיה קטן קיבל מאחותי בובת פרה, וקרא לה מו מו , מאז ועד היום הוא חי איתה כאילו היתה תכשיט יקר ביותר, הוא ישן איתה קם איתה מחבק וקורא לה "חיים שלי", משחק איתה במשך היום לוקח אותה לכל מקום ואפילו לשרותים. מראה לה כל דבר מסביר, בקיצור אהבה . הבעיה שלי היא שיש לו אח קטן ממנו בשנה וחצי בערך ואליו הוא עויין, ורואה בו כחפץ שמפריע לו לחיות, כל דבר שבידי הקטן הוא לוקח לו כועס עליו רבות צועק ולא מוכן לשחק איתו ביחד. אציין כי כשבני הקטן נולד הוא ישן בחדרי בסביבות 8 חודשים כשהתחלתי לזהות עויינות כלפיו העברתי את שניהם לאותו חדר, המשחקים בחדר משותפים אך אני מקפידה לשחק איתם בצורה בודדת לפחות פעם ביום לרבע או חצי שעה עם כל אחד. בקיץ אף הוצאתי את הגדול מהגן והייתי איתם 4 חודשים בבית - בסוף נכנעתי והחזרתי את שניהם (לאותו גן). אוסיף רק כי הקטן מנסה כל הזמן ליצור אינטראקציה עם אחיו הגדול שאלתי היא א. איך אני צריכה להתייחס לאותה בובה אהובה? כשמימול אני רואה את העויינות הרבה כלפי אחיו. והאם ישנם עוד דרכים ללמד אותו לאהוב את אחיו? בשנה הבאה הוא יוצא לגן עיריה אך בצהרים יחזור לגן בו ישהה אחיו הקטן האם זה מצב בריא עבורו ועבורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה להתייחסות, תודה
אני14/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח קטן ובובה אהובה
שרון באומל20/05/2007שלום לך.
ראשית, אני מתנצלת שלקח כ"כ הרבה זמן לענות על שאלתך. היא איכשהו אבדה בין השאלות האחרות. עימך הסליחה.
לא הייתי מקשרת בין האהבה לבובה לבין העוניינות לאח הקטן. האהבה לבובה היא טבעית ונרמאלית, וכן מראה על יכולת האמפתיה שקיימת אצל בנך. גם קנאתו ועויינותו לאחיו הקטן מובנת ונורמאלית, אך אני מבינה שהיא מאוד מפריעה לך. לפיכך, הייתי ממליצה לדבר עם בנך דווקא על הכאב שבאובדן האקסלוסיביות בהפיכתו לאח. הייתי מתחילה את השיחה במשפט בסגנון "שמתי לב שאתה לא תמיד אוהב להיות עם X, וכשהוא רוצה צעצוע אתה מייד לוקח לו וכו'. פעם, לפני ש-X נולד, הייתי רק שלך ורק איתך. שיחקנו רק אנחנו והייתי רק איתך. מאז ש_X נולד, אני צריכה להיות גם איתו, לטפל בו הרבה, כי הוא לא יודע לעשות הרבה דברים לבד. הוא לא יכול לעשות קקי ופיפי לבד, אז אני צריכה להחליף לו חיתול, והוא לא יודע עדיין לאכול לבד אז אני מאכילה אותו וכו'. יכול להיות שמאז שהוא נולד אתה מרגיש שאתה כועס עליו ומקנא בו על זה".
כשתיתני לילד תחושה שאת מבינה מה קורה בעולמו הפנימי, ותתני לו לגיטימציה על כך, זה עשוי להקל עליו מאוד.
בנוסף, הייתי ממליצה על זמן קבוע בו את ובנך הבכור תהיו לבד (כמו פעם). זה יכול להיות פעם בשבוע לשעה וחצי. הכמות פחות משנה. חשוב שהוא יידע שיש זמן כזה ושזה זמן שהוא חשוב לשניכם. אני חושבת שגם את מאוד תהני מהזמן הזה.
בהצלחה.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך, ילדים ומתבגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)