מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 4 מרביצה לעצמה בשעת כעסעדי05/02/2012
שלום רב, רציתי לדעת האם זה נורמאלי וטבעי שבתי היקרה בשעת כעס לרוב כשלוקחים לה משחק, משהו שהוא שלה וכו' סותרת לעצמה בלחי, בראש וכו'. הילדה מקסימה חברותית חייכנית רכושנית לדברים שלה (אבל יש מצבים שהיא יודעת יפה לתת ולהתחלק, באוכל היא תוציא מהפה ותיתן אבל במשחקים זה קצת יותר קשה) בת יחידה אבל מגיבה כך כשרוצים לקחת לה דבר שהוא שלה. במצבים כאלה היא גם לעיתים בוכה, נשכבת על הריצפה. איך להתמודד עם זה? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 מרביצה לעצמה בשעת כעס - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום עדי,
לא ברור למה הכוונה כשלוקחים לה משחק. האם חוטפים לה משחק שהוא שלה? האם באמצע שהיא משחקת בו חוטפים לה? האם מבקשים ממנה והיא מסרבת לתת? נסי לפרט יותר מה הסיטואציה. לילד מותר לפעמים לא לחלוק משהו שהוא שלו, ואם לוקחים לו בכוח, תגובה קשה מצידו יכולה להיות מובנת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היא
עדי05/02/2012גם כשהיא לא משחקת במשהו ופתאום היא מזהה מישהו שלקח לא את זה לדג' בובה או כל דבר אחר שהוא שלה אז אני מתחילה לבקש מהילד להחזיר לה את מה שלקח כי זה שלה והיא בזמן הזה בוכה נשכבת על הריצפה מרביצה לעצמה. זה קורה בסיטואציות כאלה באופן עקרוני...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בדבר נוסף
עדי05/02/2012לפעמים כשהיא כבר עייפה ואני מבקשת ממנה בכל זאת לעשות מקלחת יש פעמים מועטות וזה ממש לא אישיו שהיא בוכה כי היא עייפה ולא בא לה אז היא אומרת לי אני אשכב על הריצפה...או לפעמים היא אומרת אוף אלוהים אלוהים/הצילו ואני אומרת לה למה מה עושים לך ויש לציין כי אני לא כפייתית עם מקלחות במיוחד בחורף (ממש לא חייבים כל יום) אבל אנחנו גם צוחקות מזה אבל למה האמירות הללו? כשאני כועסת עליה על משהו ומרימה קצת את הכל אז היא פתאום אומרת אמא אמא אני רוצה את אמא ואני מרימה ומחבקת אותה ומראה שהכל בסדר גם כשאמא כועסת. רק לדעת שהכל בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בדבר נוסף - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום לך,
קודם כל ייתכן שהילדה שלך צודקת. אם מישהו לקח משהו שלה, בלי לבקש רשות, אפילו אם היא לא משחקת בזה באותו רגע, זה לא בסדר.כאן צריך לדאוג להגיד שאם רוצים מבקשים, מותר לה גם להגיד לא. אני מאמינה שאם יבקשו ממנה יפה, ויתנו הכרה לכך שזה שלה ויבטיחו להחזיר אחר כך, זה בהחלט עשוי להרגיע אותה.
מעבר לזה, ייתכן שכרגע היא גם מקבלת רווח מישני מההתנהגות הזו ומרבה להשתמש בה כי מזכה אותה בתשומת לב, וזה מסביר את עניין המקלחת. לכן חשוב להגיב עניינית ובקצרה כשזה קורה, לא לעשות מזה עניין ולא לנסות נורא להרגיע אותה, אלא לציין, למשל במקרה עם הילד שהיא צודקת, צריך לבקש, ולסדר את העניין ולעבור הלאה גם אם היא ממשיכה לבכות. כנ"ל בעניין המקלחת או כל עניין אחר שבו היא "מאיימת" לבכות או להתפרץ, לא לגרות את העניין הזה ולא להתחיל לברר אותו אלא להגיד בענייניות שעכשיו מתקלחים, ולא להתרשם מהבכי ומהביטויים שהיא משתמשת בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך!
עדי05/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר05/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)