ילד בן 4 שמתעצבן כל פעם שלא מקבל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 שמתעצבן כל פעם שלא מקבל
    טל
    07/02/2012

שלום,
    תעזרו לי בבקשה - יש לי ילד בן 4 - יש לו אח גדול בן 7 ואח קטן בן 10 חודשים.
    כל פעם שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מתחיל לבכות ולהתעצבן.
    זה יכול להיות או בקניית צעצוע או אם אני לא מסכימה לשכב לידו במיטה לילה או שאני מקפיצה את הגדול לחבר ולא לוקחת אותו איתי.
    הוא מתחיל להתעצבן, לבכות, לבעוט להשתטח על הרצפה. לפעמים הוא אומר שהוא הולך לעשות לעצמו משהו.
    אני ממש מודאגת וחסרת אונים מול מצב כזה. איך עלי לנהוג?
    בעלי משתרך אחריו ועושה כל מה שהוא רוצה רק שלא יבכה...
    אני חושבת שזה לא נכון.
    רצוי לציין שהוא ממש מקנא משני הכיוונים - או באחיו הגדול שהוא בכיתה א' והוא גם רוצה שנקנה לו קלמר למשל(קנינו גם לו)
    או מאחיו התינוק - ופתאום הוא מתנהג בצורה תינוקית מאוד.
    תעזרו לי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 שמתעצבן כל פעם שלא מקבל - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום טל,
    את צודקת בכך שאת מבינה שהדרך של בעלך לא עוזרת ולא מתאימה. הילד כנראה חש שההתנהגות שלו מפילה עליכם טרור, והוא ממשיך איתה, כיוון שמצד אחד הוא מקבל כך כנראה מה שהוא רוצה, לפחות מבעלך, ומצד שני, כל עוד אתם לא מצליחים לעמוד בהתנהגות הזו בצורה מספיק חזקה, הוא נשאר חרד, כי הוא מרגיש שההורים שלו שאמורים להיות חזקים ומגנים עליו הם חלשים ממנו, וכך נוצר מעגל שבו הוא כל פעם מנסה אתכם ולא מצליח להרגע מהמענה שלכם ונהיה חרד ומתפרק עוד יותר.
    עכשיו נשאלת השאלה למה בעצם כל כך מפריע לכם שהוא בוכה, ולמה אתם חשים צורך להפסיק את הבכי שלו? כלומר, אני מבינה שזה מאוד לא נעים ולפעמים קשה לראות ילד בוכה, אבל זה מסוג הקשיים שהורים צריכים לעמוד בהם, בסבלנות ובקור רוח. אם הילד יווכח, באופן רציף ועיקבי, שאתם לא מאבדים את העשתונות כשהוא בוכה, לא ממהרים להתחנן, או לחילופין לאיים, לכעוס, לבכות, לנהל משא ומתן, להעניש ובקיצור להשתגע מול הבכי שלו, ופשוט נשארים רגועים ומתייחסים בצורה מאוד מינורית אם בכלל, הוא יבין שהבכי לא משיג את הטרה לגייס את תשומת הלב שלכם והתופעה פשוט תיעלם לאט.
    לכן חשוב שתנסו לא להתרגש ולא להתרשם מהבכי, תענו לא בצורה קצרה שכרגע זו החלטתכם והבכי לא ישנה אותה ומאותו רגע - התעלמו מההצגה. למעט הפסקה פיסית מהירה של סיכון עצמי. גם אם הוא מרביץ לעצמו נניח, או פגוע בעצמו או במישהו אחר יש להפסיק זאת מייד אבל לא להיגרר שוב לשיחה, צעקות איומים וכו', אלא להמשיך בהתעלמות.
    אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו