מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 7 עם חוסר בטחון והמון כעסאורית07/02/2012
הי, אני אמא לילדה בת 7 מקסימה וטובה. אקצר: בתי צריכה המון שליטה, הולכת אחר החוקים בצורה קצת עיוורת (אין עיגול פינות), אוהבת להכתיב את הטון, יפה וחברותית מאוד. בבית הספר בעלת ציונים טובים וגבוהים. היא חסרת ביטחון הולכת אחרי מלכת הכיתה ונפגעת ממנה כל הזמן, כועסת על כל דבר שקורה גם אם חסר חשיבות, נפגעת ובוכה תמיד כשאנו בחברת יותר מילד אחד, כשהכעס והתסכול גדולים מדי מגיעה עד כדי הכאה עצמית. מאוד מפריע לה חוסר סדר, מאוד חסרת סבלנות: אם אני מסבירה משהו לאחר דקה כבר נמאס לה להקשיב, שיעורי בית היא עושה בחופזה (אמנם בהצלחה), לומדת כעת פסנתר אך אין לה סבלנות לשבת לנגן יותר מחמש דקות אך אינה רוצה להפסיק את השיעורים. רואה יותר את חצי הכוס הריקה מאשר המלאה, נוטה להאשים אותי בהרבה מאוד מצבים. יש לה אחות קטנה שנולדה לפני כשנתיים ועכשיו כשהחלה להיות יותר וורבלית וחברתית, זה קשה לגדולה והיא כועסת עליה המון שהיא לא מקשיבה לה... בתי מלאה קצת בגוף ובזמן האחרון החלה לראות זאת ולומר שאולי צריכה להתחיל דיאטה - אני מפחדת שהיא תגיע לאנורקסיה בגלל נטייתה לשליטה ופרפקציוניזם (אנו כל הזמן אומרים לה שהיא נהדרת ויפה וחתיכה וחכמה ואחות טובה). לפני כמה שנים עברנו למדינה אחרת: היתה פרידה קשה מהמשפחה, אחת הסבתות נפטרה (היה להן קשר נהדר), יש שיחות עם המשפחה בארץ ומגיעים לבקר אך החוסר מורגש. האם יש לכם עיצה בשבילי, מה לעשות, איך לנהוג, מה לומר. האם יש צורך בטיפול מתערב חיצוני ואם כן מהי מטרתו? ואיזה טיפול חיצוני מומלץ שהרי יש אפשרויות מגוונות. תודה רבה וסליחה על האורך...:-))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 עם חוסר בטחון והמון כעס - תגובה
סמדר ריינר08/02/2012שלום אורית,
נשמע שהבת שלך לחוצה, חרדה ודרוכה, ואתם אכן צריכים עזרה חיצונית איתה. כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שועבד עם ילדים ומשלב גם הדרכת הורים. אתם יכולים לפנות באופן פרטי דרך המלצות מכרים, או לאחת ממנהלות האתר שעובדת באיזורכם, או דרך קופת החולים שלכם או למרפאה ציבורית באיזור מגוריכם. אתם גם יכולים לפנות לפסיכולוגית בית הספר לקבל הכוונה לגבי השירותים הטיפוליים באיזורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)