ילד בן 6.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6.5
    אמא חסרת אוני
    08/02/2012

יש לי ילד בן 6 וחצי. השארתי אותו שנה נוספת בגן, למרות התנגדות הפסיכולוג/גננת כי חשבתי שרגשית הוא עדיין לא היה מספיק בשל, מעבר לכך שהוא הביע התנגדות נחרצת לעלות לכתה א'. בנוסף במהלך שנה שעברה גילינו גמישות יתר, ובעיה בתפיסה המרחבית. בכל מקרה חשבתי לתת לו עוד שנה כדי שיעלה הכי מוכן שאפשר. אין לי ספק שעשיתי את הבחירה הנכונה. בנוסף לנעשה בגן, אני מנסה לקדם אותו ולאתגר אותו עם הכרה של אותיות, כתיבה, חשבון ואני נתקלת במחסום מאד קשה מצידו. הוא מביע מורת רוח, בוכה, כל פעם זה לשמוע אוף ולא רוצה והדבר היחיד שמעניין אותו זה לשבת מול המחשב ולשחק. כשהוא פועל הוא עושה הכל בצורה נכונה והוא יודע ומצליח, אבל זה מלווה "בבאסה" רצינית שלו מכל העניין. אני חסרת אונים וזה משגע אותי שלא מעניין אותו כלום חוץ מהמשחקים במחשב. אני לא יודעת אם זה נורמלי בגיל הזה? מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6.5 - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום לך,
    לא הבנתי מדוע זה "משגע" אותך שהוא מתעניין רק במחשב. אני יכולה להבין שזה מפריע לך, אבל למה משגע? נשמע לי מהתאור שלך שאת עסוקה מאוד בילד הזה, ובודקת את ההתנהגות שלו בזכוכית מגדלת, ואולי זה מעייף אותו, נותן לו להרגיש שהוא כל הזמן במבחן, והמחשב זה סוג של בריחה מקשר חודרני וביקורתי מדי.
    אני הייתי מציעה לך להניח לו לכמה זמן. להציע מדי פעם פעילויות אחרות, להזמין ילדים הבייתה, להציע לו ללכת לילדים אחרים, אם הוא לא רוצה לא ללחוץ ולרדת מנושא היכולות שלו, לתת לו להתעניין במה שבא לו ולהרגע קצת.
    אם אתם עדיין מודאגת, אולי כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לברר יותר לעומק מה קורה, מה קשור לדאגה שלך ומה קשור לבעיה אמיתית אצל הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6.5

אמא חסרת אוני
    08/02/2012

זה משגע אותי כי המחשב בא על חשבון דברים אחרים. יש לו המון חברים שבאים אליו והוא הולך אליהם. אבל גם כשבאים אליו חברים אז הוא "רק מראה להם את המשחק" ומתיישב לשחק, אם אני מציעה ללכת לגן משחקים או לרדת למטה לשחק (יש לו מס' חברים מהבניין) הוא מתנגד. הוא מסוגל לשבת שעות על גבי שעות אם אני לא עוצרת וגם כשאני עוצרת אז שוב הוא כועס, בוכה, אוף, אני לא מקבל כלום, זה לא פייר וכו'. אני חושבת שהדאגה שלי בעיקר נובעת מכיון שאני רואה חשש אמיתי שלו להתמודד עם למידה רשמית (חשבון, עברית, אותיות). אני חייבת לציין שהוא חכם להפליא בוגר לגילו מתעניין בהמון דברים שקשורים למדע ותופעות טבע ויכול בנושאים האלה לעסוק המון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6.5 - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום לך,
    יכול להיות שמה שקורה הוא, שככל שזה משגע אותך כך הוא מתנגד יותר. כלומר שהוא מרגיש שזה נורא חשוב לך ואז הוא מרגיש שיותר חשוב לו להמחיש מה חשוב לו, כי אחרת זה כאילו שהוא נכנע לך.
    זו רק השערה שלי. יכול להיות שעדיף שתיגשו לאיש מקצוע כדי לקבל הבנה יותר מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו