מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהלנה12/02/2012
שלום אני ובעלי נפרדנו לפני 3 חודשים יש לנו ילדה אחת בת 10 ,בעלי מגיע 2-3 בשבוע אלינו הביתה לראות את הילדה ובימי שישי בערב הוא בא לארוחת שבת ונשאר לישון עד שבת בצהריים . בשבוע שעבר רבנו בערב שישי ליד הילדה והיא נורא בכתה ונלחצה והיה איום ונורא
אז ביקשת י ממנו שלא ישן יותר בשבת ככה גם יהייה לה יותר קל היא לא תצתרך לשאול כל שבת אם הוא ישן אצלנו ולהתחנן אליו אם לא וכו' הוא אמר בסדר שהוא לא ישן יותר ובשישי האחרון בכל זאת ישן כי אין לו רכב וזה היה נוח לו וגם הילדה ביקשה זה נכון אבל לא נראה לי שזה בגלל זה.
האם זה טוב שפעם הוא ישן אצלנו ופעם לא?ואיןו ימים קבועים שהוא בא לראות את הילדה?
ועוד שאלה:
עדיין לא סיפרנו לאף אחד שאנו מתגרשים לא להורים שלו ,לי אין הורים ולא לאף אחד .בהתחלה ביקשנו מהילדה שלא תספר לאף אחד שאבא ואמא נפרדו ולפני מס ימים אמרנו לה שתספר למ שהיא רוצה ושזה לא בושה וכ'...היא לא רוצה לספר לאף אחד .
שאלת אותה אם היא רוצה ללכת לפסיכולוג לדבר איתו ולספר לו מה שמציק לה והוא יתן לה כלים להתמודד והיא לא רוצה אז אמרתי לה שזה בתנאי שהיא מספרת לי כל מה שמצי ק לה היא אמרה בסדר. אבל בכל זאת אני מאוד דואגת לה מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום גלי,
נשמע ששניכם עדיין לא הפנמתם את הפרידה ביניכם. בודאי שזה לא לעניין שבעלך יישן בבית אם נפרדתם. וגם אין טעם שיגיע לארוחות שישי. זה מסר מבלבל גם עבור הילדה וגם עבורכם. אם נפרדתם, אתם כבר לא משפחה שאוכלת ארוחות שישי ביחד. עם כל הכאב שבכך. את הכאב הזה צריך להרגיש ולהתאבל עליו, אחרת תהליך הפרידה מתארך ולא מתרחש, ונשאר מצב מבלבל שרק מאריך את הסבל של כולם. בכלל את המפגשים של בעלך עם הילדה כדאי שיעשה מחות לבית, שייקח אותה ברגל, באוטובוס או במונית למקום שבו הוא מתגורר או לבילוי בחוץ. כשהוא מגיע לביתך נוצר מצב שזה כאילו עדיין הבית שלו, וזה לא לעניין, ומבלבל את כולכם.
אני חושבת שלא רק הילדה אלא גם אתם ההורים זקוקים לייעוץ והכוונה לקראת המצב החדש וכדי להחליט סופית האם אתם באמת נפרדים ואיך עושים את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)