מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקפי בכי וזעם - ילד בן שנתייםאפרת13/02/2012
ילד בן שנתיים, כאשר אינו מקבל את מה שרוצה או לחילופין בגן אינו רוצתה לשבת בריכוז או לעשות את מה שנאמר לו מתחיל לבכות, כועס, נשכב על הרצפה וכדומה. בגן טוענים שאין התאמה בין המצב לתגובה
בבית אנו מאוד עקביים בטיפול בו : ממתנים שירגע ומסבירים במשפטים קצרים למה לא וכמובן במעשים מזיזים אותו פיזית אם צריך למשל, מנסה לגעת בחשמל או משהו כזה. לעיתים לאחר כמה דקות של בכי בו אנו מניחים אותו לנפשו כמובן שמים לב שלא יפגע אני באה אליו ולוקחת אותו ומחבקת אותו רואה שיש צורך שלו להרגע .
האם יש צורך ללכת ליעוץ מקצועי? או שמדובר במשהו נורמלי ? אני מרגישה שאכן ביחס לתגובות שלו לוקח לו זמן רב יותר להרגע במקום 5 דקות אז 10 אבל מצד שני באינטאיציה שלי אני נמנעת להתחיל עם מרכז להתפתחות הילד וכדומה
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי בכי וזעם - ילד בן שנתיים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2012אפרת שלום,
באופן עקרוני ומבלי להכיר פרטים רבים, התקפי זעם הם אופייניים לגיל של בנך. אולם העובדה שהצוות החינוכי בגן מעיר על כך שהתגובות הן קיצוניות מכפי שצפוי (אני מניחה שהגננות משוות את תגובותיו לאלו של ילדים בני גילו במצבים מקבילים). לפיכך כדאי להיעזר במספר פגישות של הדרכת הורים. ממש אין צורך כעת לקחת את הילד לטיפול, אלא להתיעץ עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שמטפל בילדים, כיצד לפתח את מגוון ההתיחסויות שלכם לקשייו ולעזור לו למצוא דרכים מתאימות יותר לבטא את עצמו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)