התקפי בכי וזעם - ילד בן שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפי בכי וזעם - ילד בן שנתיים
    אפרת
    13/02/2012

ילד בן שנתיים, כאשר אינו מקבל את מה שרוצה או לחילופין בגן אינו רוצתה לשבת בריכוז או לעשות את מה שנאמר לו מתחיל לבכות, כועס, נשכב על הרצפה וכדומה. בגן טוענים שאין התאמה בין המצב לתגובה

בבית אנו מאוד עקביים בטיפול בו : ממתנים שירגע ומסבירים במשפטים קצרים למה לא וכמובן במעשים מזיזים אותו פיזית אם צריך למשל, מנסה לגעת בחשמל או משהו כזה. לעיתים לאחר כמה דקות של בכי בו אנו מניחים אותו לנפשו כמובן שמים לב שלא יפגע אני באה אליו ולוקחת אותו ומחבקת אותו רואה שיש צורך שלו להרגע .

האם יש צורך ללכת ליעוץ מקצועי? או שמדובר במשהו נורמלי ? אני מרגישה שאכן ביחס לתגובות שלו לוקח לו זמן רב יותר להרגע במקום 5 דקות אז 10 אבל מצד שני באינטאיציה שלי אני נמנעת להתחיל עם מרכז להתפתחות הילד וכדומה

אשמח לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי בכי וזעם - ילד בן שנתיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/02/2012

אפרת שלום,
    באופן עקרוני ומבלי להכיר פרטים רבים, התקפי זעם הם אופייניים לגיל של בנך. אולם העובדה שהצוות החינוכי בגן מעיר על כך שהתגובות הן קיצוניות מכפי שצפוי (אני מניחה שהגננות משוות את תגובותיו לאלו של ילדים בני גילו במצבים מקבילים). לפיכך כדאי להיעזר במספר פגישות של הדרכת הורים. ממש אין צורך כעת לקחת את הילד לטיפול, אלא להתיעץ עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שמטפל בילדים, כיצד לפתח את מגוון ההתיחסויות שלכם לקשייו ולעזור לו למצוא דרכים מתאימות יותר לבטא את עצמו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו