מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני לא רוצה ללכת לגןימית07/02/2008
בני בן חמש וחצי,מדווח על קשיים שיש לו בגן,כמו :שאין לו חברים ואף אחד לא אוהב אותו.
דיברתי עם הגננת, הגננת מצידה לא רואה כל קושי ואף מדווחת כי הילדים אוהבים אותו ומרבים להיות בקרבתו ולשחק איתו.
כאשר בני מזמין חברים הבייתה ,הילדים שמחים להגיע אליו ולשחק איתו.
לאחרונה חזר גם להרטיב בלילה באופן קבוע,אולי זו תגובה של פחד?
כל בוקר,הוא קם בחוסר חשק ובחוסר רצון ללכת לגן.
בימים האחרונים הוא נעשה מאוד תוקפני כלפי אחיו הצעיר.
אני פונה אליכם,באמונה שתעזרו לי מה לעשות?
תודה ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
שושי יעקובי10/02/2008התגובות של בנך אכן מצביעות על מצוקה ואת רגישה לקלוט זאת. יתכן מאוד שהתלונות שלו על דחיה חברתית מחליפות מצוקה ממקור אחר. יתכן וזו הדרך שלו להגיד שמשהו מפריע לו בגן או בבית. כדאי לשתף את הגננת ולשמוע ממנה איך היא רואה אותו בגן ולא רק בתחום החברתי. האם הבחינה בקושי או מצוקה כלשהי. ואולי הוא מגיב לשינוי כלשהו שהתרחש בבית. כדאי לנסות לשוחח איתו, ולשאול על דברים נוספים שמפריעים לו בבית ובגן. כשהוא מציין בפנייך כי אף אחד לא אוהב אותו כדאי לשאול האם הוא חושב שגם בבית אף אחד לא אוהב אותו. לעודד אותו לספר מה מפריע לו. בסיטואציה שבה הוא מציק הרבה לאחיו ואת חשה כי זו דרך שלו לתקשר מצוקה אפשר להגיד לו את זה: אני מרגישה שאתה מתנהג בצורה כזו שאני אכעס עליך, בדרך כלל אתה מתנהג אחרת. אני לא רוצה לכעוס עליך. מה מפריע לך. אם כל הפעולות הללו לא יביאו לשינוי אז כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)