ילד שכל הזמן מוותר לחברים שלו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שכל הזמן מוותר לחברים שלו
    הגר
    13/02/2012

שלום רב
    מה עושים כשילד כל הזמן מוותר לחברים שלו? איך אפשר ללמד ילד להיות אסרטיבי?
    האם יש ספרות בנושא?
    אשמח לתשובה והפנייה לספרות- מגזינים פופולריים, מאמרים\מחקרים ועוד
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שכל הזמן מוותר לחברים שלו - תגובה

סמדר ריינר
    14/02/2012

שלום הגר,
    אני לא מכירה ספרות פופורית בנושא וגם לא ציינת מה גיל הילד. הדרך הנכונה ביותר להתמודד היא לחזק את הביטחון העצמי של הילד, וגם לתת דוגמה של התנהגות אסרטיבית בבית.
    כמובן שנשאלת השאלה האם זו בעיה שמפריעה גם לילד או שזו רק מוטיבציה שלך. אם מדובר בילד גדול יחסית, מגיל 8 נאמר, והביע מפריעה גם לו אפשר לגייס אותו ולהסכים איתו שמעכשיו תחשבו ביחד על סיטואציות שקורות לו עם ילדים ותנסו לבדוק איך אפשר להבא לנהוג אחרת. אם זה ילד קטן יותר או שלא רואה כאן בעיה, ניתן להסתפק במתן דוגמה אישית וחיזוק הביטחון שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר בהתנהגות שחוזרת וגורמת לתסכול

הגר
    14/02/2012

תודה על התגובה. הילד בן 9. הוא לא הבן שלי. אני מדריכת רכיבה טיפולית והוא רוכב שלי. אני מחפשת פתרונות אפשריים כי התנהגות הוויתור שלו חוזרת על עצמה ולעיתים מתקימת בסיטואציות לא שגרתיות. הוא מוותר במשחקים חברתיים באופן קבוע אך גם כשחבריו מבקשים\מיעצים\דורשים ממנו לעשות דבר מה בניגוד לרוצונו הוא מתקפל ועושה זאת בידיעה מוחלטת שזהו אינו רצונו. הוא לא מצליח להגיד "לא".
    אני חושבת שכדאי ללמד את הילד לעמוד על שלו לפני שיכנס לסיטואציה מסוכנת חס וחלילה, מכיוון שאנו יודעים שלחץ חברתי וכו' קורים על בסיס יום יומי.
    בכל מקרה אשמח להפניה מתחום הפסיכולוגיה בנושא בטחון ועצמי והמרכיבים הבונים אותו אצל האדם.
    תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו