מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שכל הזמן מוותר לחברים שלוהגר13/02/2012
שלום רב
מה עושים כשילד כל הזמן מוותר לחברים שלו? איך אפשר ללמד ילד להיות אסרטיבי?
האם יש ספרות בנושא?
אשמח לתשובה והפנייה לספרות- מגזינים פופולריים, מאמרים\מחקרים ועוד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שכל הזמן מוותר לחברים שלו - תגובה
סמדר ריינר14/02/2012שלום הגר,
אני לא מכירה ספרות פופורית בנושא וגם לא ציינת מה גיל הילד. הדרך הנכונה ביותר להתמודד היא לחזק את הביטחון העצמי של הילד, וגם לתת דוגמה של התנהגות אסרטיבית בבית.
כמובן שנשאלת השאלה האם זו בעיה שמפריעה גם לילד או שזו רק מוטיבציה שלך. אם מדובר בילד גדול יחסית, מגיל 8 נאמר, והביע מפריעה גם לו אפשר לגייס אותו ולהסכים איתו שמעכשיו תחשבו ביחד על סיטואציות שקורות לו עם ילדים ותנסו לבדוק איך אפשר להבא לנהוג אחרת. אם זה ילד קטן יותר או שלא רואה כאן בעיה, ניתן להסתפק במתן דוגמה אישית וחיזוק הביטחון שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בהתנהגות שחוזרת וגורמת לתסכול
הגר14/02/2012תודה על התגובה. הילד בן 9. הוא לא הבן שלי. אני מדריכת רכיבה טיפולית והוא רוכב שלי. אני מחפשת פתרונות אפשריים כי התנהגות הוויתור שלו חוזרת על עצמה ולעיתים מתקימת בסיטואציות לא שגרתיות. הוא מוותר במשחקים חברתיים באופן קבוע אך גם כשחבריו מבקשים\מיעצים\דורשים ממנו לעשות דבר מה בניגוד לרוצונו הוא מתקפל ועושה זאת בידיעה מוחלטת שזהו אינו רצונו. הוא לא מצליח להגיד "לא".
אני חושבת שכדאי ללמד את הילד לעמוד על שלו לפני שיכנס לסיטואציה מסוכנת חס וחלילה, מכיוון שאנו יודעים שלחץ חברתי וכו' קורים על בסיס יום יומי.
בכל מקרה אשמח להפניה מתחום הפסיכולוגיה בנושא בטחון ועצמי והמרכיבים הבונים אותו אצל האדם.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)