מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לינת פעוט בן 2.9 בהסדרי ראייהלימור13/02/2012
שלום, כחמישה חודשים בני ישן פעם בשבועיים אצל אביו בשני בלבד . בתקופה האחרונה הגרוש הבריז מס' פעמים מהסדרי הראייה הרגילים (כן הגיע ביום שני שהיה עם לינה ) ואף הגיע לגן מספר פעמים שבני נשאר הילד האחרון בגן ומאוד בכה. אני מוטרדת מאוד מאחר וביומיים האחרונים מאז שישן אצלו הוא התחיל לבכות ולצרוח בלילה ... אמא לא לעזוב אותי אמא אמא שלי... אמא אל תעזבי אותי.. ואז להרגיע את עצמו התחיל למצוץ אצבע. יש לומר שאין לו מוצץ כבר מאז שהיה בן שנה הוא נתן לי אותו לבדו וגם המוצץ היה אך ורק בלילה.גם הבוקר ששמתי אותו בגן הוא בכה ובכה ונתלה עליי ואמר אמא אל תעזבי אותי... הגננת אפילו לקחה אותי הצידה ושאלה אותי מה קרה שהוא מגיב ככה ושזה מאוד חמור ומטריד (היא מודעת לתהליך שבני עובר עם ההסדרי הראיה ויודעת כמה קשה לו ביום שלמחרת שישן אצל אביו.) הייתי מאוד רוצה עצה מה לומר לו שהוא מגיב ככה? האם זה רגסייה בהתנהגות שלו וצריך לבדוק ממה זה נובע. אין שום תקשורת ביני לבין הגרוש ככה שאין לי מה לומר לו אפילו על מה שעובר על בני כי הוא טוען שהכל נפלא והכל בסדר. אודה באם תוכלו לייעץ מה עושים ואיך מרגעים אותו במצב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינת פעוט בן 2.9 בהסדרי ראייה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2012לימור שלום,
קשה להתייחס להתנהגות של ילד במצב של גירושים, כששומעים צד אחד בלבד של הסיפור. באופן כללי - אם יש קושי בהסדרי הראיה או בתגובת הילד אליהם, יש פקידת סעד לסדרי דין שאת יכולה לשוחח עמה. גם אם המצב קיצוני ולילד מאוד קשה עם אבא, כדאי לעזור לו בהינתן שזהו המצב כעת. עבור הילד שלך, חשוב שתנסי למצוא את הדרכים בהן הוא יכול להתחבר עם אביו ולשמור איתו על קשר, גם אם מינימלי, וכיצד תוכלי לעזור לילד להסתגל בכל פעם מחדש לאביו (למשל, לשוחח עם האב בטלפון או בסקייפ, לקחת לבית של האבא צעצוע או משחק שהוא אוהב, וכדומה).
בסופו של דבר, המטרה החשובה היא שהילד יידע שיש לו שני הורים שאוהבים אותו ורוצים בטובתו, גם אם ההורים צריכים "לבלוע צפרדעים" עבור זאת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)