ילד בן 3 וחצי שעושה סצינות בכי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 וחצי שעושה סצינות בכי
    אורנית לין
    14/02/2012

שלום לכולם,
    יש לי ילד בן 4 וחצי וילד בן 3 וחצי.
    הילד בן 3 וחצי עושה לי כמעט כל יום סצינת "לא רוצה", כעס ו/או בכי. בכל פעם זה מתחיל מסיבה אחרת. זה יכול להתחיל מזה שרוצים לנעול לו נעליים, מושיטים לו נעל ימין והוא רצה להתחיל בשמאל ומזה מתחילה הסצינה. זה יכול להיות מזה שרוצים ללכת לאנשהו והוא פתאום משתטח על הריצה ולא רוצה ללכת.
    בכל פעם שכזה דבר קורה אני מנסה מגוון שיטות. פעם מתעלמת ומחכה שזה יעבור, פעם מחבקת ואז הוא הודף אותי, פעם מציעה שיגיד לי מה יעזור וישמח אותו.
    הבעיה היא שכשסצינה כזו מתחילה הוא לא פנוי לשמוע שום דבר שמציעים לו. הוא נכנס לבכי, תסכול וכעס ולא מקשיב לשום דבר.הסצינה מסתיימת פתאום כמו שהחלה, רק שלעיתים הסצינהוהבכי אורכים כשעהולעיתים אף יותר. הוא לא נשבר ולא מתייאש.
    חשוב לציין שבגן הוא מלאך ואת הסצינות הוא עושה גם לי וגם לבעלי.
    הסצינות האלה מאוד משפיעות על האווירה בכל הבית. אנא ייעצו לי איך לנהוג ו/או למי כדאי לפנות.
    תודה רבה,
    אורנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 וחצי שעושה סצינות בכי - תגובה

סמדר ריינר
    16/02/2012

שלום אורנית,
    הטכניקה של ההתעלמות היא מצויינת, רק צריך להתמיד בה ולא כל פעם לשנות טקטיקה. זה לא ייעלם באותו רגע, אבל לאורך זמן הוא יבחין שהוא לא מקבל התייחסות ולא מקבל את מה שהוא רוצה בטקטיקה הזו והסצינות ייפחתו. במקביל כדאי לתת לו תשומת לב יזומה, מצידכם על דברים אחרים, לבלות איתו זמן איכות לבד, בלי אחיו, ולתת חיזוקים על התנהגויות שאתם רוצים להגביר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו