מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3 וחצי שעושה סצינות בכיאורנית לין14/02/2012
שלום לכולם,
יש לי ילד בן 4 וחצי וילד בן 3 וחצי.
הילד בן 3 וחצי עושה לי כמעט כל יום סצינת "לא רוצה", כעס ו/או בכי. בכל פעם זה מתחיל מסיבה אחרת. זה יכול להתחיל מזה שרוצים לנעול לו נעליים, מושיטים לו נעל ימין והוא רצה להתחיל בשמאל ומזה מתחילה הסצינה. זה יכול להיות מזה שרוצים ללכת לאנשהו והוא פתאום משתטח על הריצה ולא רוצה ללכת.
בכל פעם שכזה דבר קורה אני מנסה מגוון שיטות. פעם מתעלמת ומחכה שזה יעבור, פעם מחבקת ואז הוא הודף אותי, פעם מציעה שיגיד לי מה יעזור וישמח אותו.
הבעיה היא שכשסצינה כזו מתחילה הוא לא פנוי לשמוע שום דבר שמציעים לו. הוא נכנס לבכי, תסכול וכעס ולא מקשיב לשום דבר.הסצינה מסתיימת פתאום כמו שהחלה, רק שלעיתים הסצינהוהבכי אורכים כשעהולעיתים אף יותר. הוא לא נשבר ולא מתייאש.
חשוב לציין שבגן הוא מלאך ואת הסצינות הוא עושה גם לי וגם לבעלי.
הסצינות האלה מאוד משפיעות על האווירה בכל הבית. אנא ייעצו לי איך לנהוג ו/או למי כדאי לפנות.
תודה רבה,
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 וחצי שעושה סצינות בכי - תגובה
סמדר ריינר16/02/2012שלום אורנית,
הטכניקה של ההתעלמות היא מצויינת, רק צריך להתמיד בה ולא כל פעם לשנות טקטיקה. זה לא ייעלם באותו רגע, אבל לאורך זמן הוא יבחין שהוא לא מקבל התייחסות ולא מקבל את מה שהוא רוצה בטקטיקה הזו והסצינות ייפחתו. במקביל כדאי לתת לו תשומת לב יזומה, מצידכם על דברים אחרים, לבלות איתו זמן איכות לבד, בלי אחיו, ולתת חיזוקים על התנהגויות שאתם רוצים להגביר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)