ילד בן שנה ועשר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנה ועשר
    אורית
    17/02/2012

שלום,
    אשמח מאוד לקבל עזרה/עצה. הילד שלי בן שנה ועשר. לאחרונה מאוד מאוד קשה להתמודד איתו. אני לא מגבילה אותו בכלום, לא במשחקים, בממתקים וכדומה, אבל אם אני אומרת לו על משהו "אסור" או אפילו " חכה כמה דקות", הוא נכנס להיסטריה. המליצו לי להתעלם וההתנהגות תחלוף, אבל פשוט אי אפשר. הוא בוכה ממש חזק, דופק את הראש בחוזקה רבה על הריצפה, מתחיל להקיא, לרעוד.כל הניסיונות לחבק, להסיח את דעתו, לשחק במשהו אחר או לתת משהו שלא ממתק לא עוזרים הוא פשוט זוכר את מה שהוא רצה וזהו.למשל אתמול לאחר שקיבל כבר מספר ממתקים לא הייתי מוכנה לתת לו עוד הוא הכניס את עצמו למצב כ"כ היסטרי ושום דבר לא עזר (לא משחק, לא שתיה, לא פרי כלום) בסופו של דבר ויתרתי ונתתי לו, הוא כבר התחיל להיחנק מבכי.
    בעיה נוספת,בחודשיים האחרונים התפתחה אצלו אובססיה מוזרה לאבא שלו. הוא כל הזמן רוצה רק אותו, רק שהוא יחליף לו, וישחק איתו וירים אותו. נוצר מצב שאם אנחנו יוצאים עם חברים עם ילדים בגילו, או מטיילים בגינה או יש מסיבה בגן ובעלי גם נוכח הוא לא מוכן לעשות כלום, לא מוכן לשחק, לשתף פעולה פשוט כלום!! רק להיות אצל אבא על הידיים והכל עם בכי רב. הוא לא מוכן אפילו למס' דקות לבוא אלי. אבל אם בעלי לא מטייל איתנו למשל בגינה אז הכל בסדר, הוא מוכן לשחק עם ילדים אחרים,לרוץ, הוא שמח וכו'. חשוב לי לציין שהוא בגן ילדים, כמובן שאני איתו רוב הזמן אחרי הגן אבל ממש לא חסרה לו תשומת לב מצד אביו, הוא מבלה איתו המון, אז מאיפה ההתנהגות הזו? חשוב לי עוד לציין שזהו החורף הראשון שלו בגן והוא חולה מון ונמצא המון בבית אולי גם חוסר שיגרה זו של יום בגן שבועיים בבית משגעת אותו..?
    סליחה על האורך ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה ועשר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנה ועשר - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום אורית,
    יכול להיות שהוא רוצה להיות עם אבא יותר כי הוא מרגיש בטוח יותר אצלו, כיוון שאבא מצליח להציב לו גבולות, ועומד טוב יותר בבכי שלו. ילדים זקוקים לגבולות, זה מרגיע אותם, נותן להם ביטחון ותחושה שהמבוגר חזק יותר מהם ויכול להחזיק אותם ולהגן עליהם. כשאת אומרת שזה בלתי אפשרי להתעלם מהבכי שלו, את טועה. זה אפשרי אבל קשה. יש הבדל. עצם הגישה שלך שזה בלתי אפשרי הופכת אותך לחלשה מולו, וההתנהגות שלו רק הולכת ומחמירה. חושב שתנסי להחזיק מעמד מול הבכי שלו. גם אם הוא מקיא. חשוב לעזור לו פיסית עם ההחנקות וההקאה, אבל לא להיכנס להיסטריה יחד איתו ובודאי ובודאי לא לוותר לו ולתת לו את מה שבגללו הוא בכה.
    אם את מרגישה שאת לא מצליחה, אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו