כבוד עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כבוד עצמי
    שרית
    17/02/2012

יש לי ילדה בת 7 ללא כבוד עצמי(במילים של מבוגרים) היא לא מעריכה את עצמה בכל הנוגע לחברים/דודים/שכנים.לדוגמא:היא לא רוצה לתת משחק אז אומרים לה אז את לא משחקת או שאל תדברי איתי אז היא מתחנפת לאותו ילד בלי הפסקה ונותנת את המשחק כדי שישחקו איתה.הילדים למדו אותה וכל הזמן מתנהגים אליה בזילזול והיא מקבלת את זה. ילד אמר לה שהיא מעצבנת ושלא תבוא אליו הבייתה יותר והיא אמרה שהיא כן מתכוונת ללכת אליו ולא אכפת לה ממה שאמר.יש לציין שמעט קשה לה מבחינה חברתית והיא נלחמת כדי שישחקו איתה או כדי שחבר יבוא אליה.ניסיתי להסביר לה שלא תתחנף , שלא תיתן דברים בתמורה למשחק. והיא כל כך תמימה שהיא לא מבינה מה שאני מנסה להעביר לה.דיברתי גם עם המורה (כיתה א)וגם בזמנו עם הגננת והם טוענות שאין לה קושי חברתי והיא מסתדרת. אך אני יודעת שהם לא יכולות לראות ולרדת לפרטים עם כל ילד . איך להסביר בצורה פשוטה שהיא תבין למה אני מתכוונת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבוד עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבוד עצמי - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום שרית,
    זה לא ענין של הסבר. אלא חשוב לתת לילדה כלים אחרים להתחבר. חשוב לחזק את הביטחון העצמי שלה, לתת לה הרגשה שכיף להיות איתה, שהיא מוכשרת, ונחמדה ולא צריכה לתת דברים כדי שיהיו איתה אלא זה כיף בכל מקרה. חשוב לתת לה הרבה חיזוקים חיוביים ולא רק להגיד לה מה לא לעשות אלא גם מה כן, איך להרגיש שהיא שווה מספיק ולא רק מה היא עושה לא בסדר כי זה מוריד את הביטחון שלה יותר במקום להעלות אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו