מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

פגישה? היא לא נפגשת איתי
ענבל19/02/2012הגננת לא מוכנה להגיד לי מי הפסיכולוגית שמגיעה ומתי.
אני קובעת פסיכולוגית פרטית לבן שלי, השארתי הודעה כרגע במשיבון.
כך שאין שום נכונות ועזרה מהגננת, היא נותנת לי הרגשה שהיא בעצמה וגם אמרה זאת, אינה יודעת כיצד לנהוג.
אף אחד לא הבטיח לי שמקרה כזה או גרוע יותר, לא יקרה אם בני ישאר בגן בגלל שהן בחוסר שליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה בבקשה, בני סובל!!!ענבל18/02/2012
בוקר טוב
אני כותבת פה ובוכה, לא מפסיקה לבכות. כואב לי.
אני אמא גרושה לילד בן 4+, ילד מקסים, שקט, עדין, פגיע, מופנם, מתוק אמיתי.
יש ילד בגן שמזה תקופה של כחודשיים מצא את בני כמוקד למכות.
נותן לו מכות בביצים, בוקסים בבטן, בעיטות ברגלים ובידיים.
התרעתי בגננת ובסייעות המון פעמים, אמרו שהילד בטיפול, מכירים את הבעיה ומנסים לטפל וישתדלו לשיםיותר לב.
הילד המופרע הזה, חנק ילד אחר בגן כבר אשר לא מגיע כמה ימים לגן בגלל זה, מאיים על הילדים שיהרוג להם את אבא ואמא, זורק על הילדים כסאות.
ביום חמישי האחרון, הבן שלי התחבא במטבח של הגן כי פחד ממנו, העבריין הקטן מצא את בני, ופיצץ אותו באגרופים בפנים עד זוב דם.
לקחתי את בני לטיפול רפואי.
הגננת התקשרה למפקחת, כל ההורים והילדים מזועזעים, מבוהלים.
אני, אני פוחדת לשלוח את בני לגן, פוחדת על המלאך שלי, הוא בעצמו פוחד, איך אנייכולה לשלוח אותו ככה לגן?????..
הגננת עשה לי ולגרוש שלי שיחה, שמגיעה פסיכולוגית מטעם העירייה ביום ראשון, שלבן שלי תהיה סייעת צמודה והכל מעכשיו בפיקוח מלמעלה.
האמת? לא מאמינה לה בכלל, באתי בגלל המלצות עליה ועכשיו אני מתרחטת ובגדול.
לא סומכת על הגננת, על הסייעת ממש לא סומכת, לא יודעת איך הסמיכו את הסייעת בכלל, אני פוחדת לשלוח אותו לגן.
השבת הזאת הוא עם הגרוש, אני לא מפסיקה לבכות.
יום ראשון אתקשר לפסיכולוגית ילדים, אקח את בני לשם, לנסותלבנות את הבטחון העצמי שלו מחדש.
מה לעשות?????????????????????..
תעזרו לי בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותו מקרה בדיוק
שרית18/02/2012המצב השתפר רק כאשר הצמידו סייעת במהלך כל יום לילד המכה ולעוד ילד בעייתי. כשכולם היו בחצר היא הייתה מעסיקה אותם במשחקים אחרים כדי שלא יציקו.
וגם במהלך מפגש הייתה מידי פעם מוציאה אותם החוצה כדי שלא יפריעו. הבת שלי סבלה המון ואפילו הגענו למצב שאיימנו על הילד ושום דבר לא עזר. הילד מטופל ולא מוכנים להוציא אותו ממסגרת רגילה.מקווה שהמצב ישתפר . מבינה לליבך עד כמה זה כואב לראות את הילד שלך במצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליבי יוצא אליך
mor18/02/2012הי,
אני לא יודעת איך בדיוק לעזור לך אני מקווה שמישהו מקצועי יתן לך תשובות ברורות וטובות להמשך, אך כמה מילים למחשבה אם קצת כוח שאולי יעבור אליך ...
אני מקווה שבשלב זה את קצת יותר רגוע, הלחץ שאת נמצאת נשמע באמת כמו משהו שקשה מאוד להמודדות אך אני חושבת שכדי להקל על בנך את חייבת רגע של שקט לעצמך ולנסות להבין בצורה הגיונית מה אפשר לעשות.
למה בנך צריך שתיהיה לו סייעת צמודה? זה נראה לי מהלך לא נכון בשבילו, הילד "הבעייתי" הוא זה שאמור לקבל את ההשגחה הצמודה. הדרך שבה הגננת מטפלת בדברים נשמע מאוד חסר. נכון שלא הכל קורה ומשתנה ביום אחד אבל בסיטואציה כזאת הייתי מפנה כל זמן אפשרי ודואגת להבין בדיוק איפה הבן שלי נמצא.
(אני בטוחה שזה יהיה לך מאוד קשה, גם אני אם חד הורית לילד בן 3 וכל יום שאני לא נמצאת העבודה זה מאוד קשה). אם את לא בוטחה בגננת והסייעת אין ספק ששם בנך לא צריך להיות שם אין זה קשור לסיטואציה הספציפית. אני כמובן לא מכירה את כל הדברים מסביב, אבל נראה לי שצריך לדבר לא רק אם אנשים הקשורים למערכת מבפנים אלה גם אנשי מקצוע חיצוניים כמו פסיכולוגים, עובדים סוציאלים וכו' .
האוצר היקר לנו מכל שאנו מביאים אותו בבוקר חייב להגיע אל המקום הבטוח ביותר בשבילו תמורת כל דבר שבעולם. אם לא נדאג לזה היום נשלם על זה מחר.
אני כל כך מאחלת לכם לעבור את הסיטואציה הלא פשוטה הזאת בבריאות נפשית ופיזית עם המון כוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף עזרה בבקשה, בני סובל!!! - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום ענבל,
אכן את מתארת מצב קשה שצריך לטפל בו ומהר. עם זאת אני שומעת שמטפלים. כרגע נעשים הדברים הנכונים, אך את מתקשה להרגע ולתת אמון. חשוב מאוד עבור בנך, שאת תשדרי יציבות ואמון במערכת. אם אין לך אמון כזה, אולי כדאי שתוציאי אותו מהגן. אבל אם את משאירה אותו בגן, תנסי להאמין שהגורמים המטפלים עושים את מה שצריך לעשות. נעשתה פנייה למפקחת וכן לפסיכולוגית הגן. זה נכון וזה מה שצריך. עכישו צריך לבדוק איך אפשר לעזור לבנך ולהחזיר לו את הביטחון. לשם כך את נפגשת עם הפסיכולוגית. נסי לזכור שאת ההורה, את אמורה להרגע, ולנסות לשדר לבנך ביטחון, אחרת יהיה מאוד קשה להרגיע גם אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצים לתת לי פרטים בגן
ענבל19/02/2012הגננת לא מוכנה לתת לי את שם המפקחת, שם הפסיכולוגית ולא מה הן מתכוונות לעשות בנדון.
איך לא אהיה בלחץ כשלא משתפים אותי?
הגננת טוענת שזה לא חוקי לשתף אותי או לתת לי את הפרטים שאני רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצים לתת לי פרטים בגן - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום ענבל,
זה נכון. פרטים לגבי הילד שפוגע הם לא אמורת לתת לך, כי הן חייבות לשמור על הסודיות שלו ושל המשפחה שלו. עם זאת, הפסיכולוגית כן עומדת להיפגש איתך. הפרטים הרלוונטיים לגבייך הם איך לעזור לבן שלך להרגע בגן. אני מבינה שמאוד קשה לך כי את מרגישה שאין לך שליטה במה שקורה. חלק ממה שאת צריכה להבין זה שלא על הכל בחיים יש לנו שליטה אבל עדיין יש לנו מה לעשות כדי להקל על עצמנו. יש דברים שבהם הפסיכולוגית כן יכולה לעזור לך, אני מציעה שתנצלי את הפגישה איתה לגבי מה שאת כן יכולה לקבל ממנה, ותנסי לשים פחות דגש על מה לא. כי באופן הזה את נשארת קרחת משני הצדדים ולא מאפשרת לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)