מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4 לא מחזירגלית19/02/2012
שלום רב, בני בן ה-4 לא מחזיר כשמציקים לו. לעיתים הוא חוזר מהגן ומספר שילד אחר צחק עליו והוא, במקום לענות לו כפי שאנו מסבירים לו בבית, מעדיף לשתוק במקרה הטוב או לבכות במקרה הרע. אחר הצהריים שאני מפגישה אותו עם חברים אני שמה לב שהם נוהגים להציק לו פיסית ואנחנו האמהות סיכמנו שלא נתערב כדי שילמדו להתמודד. הוא, במקום להחזיר ולהגן על עצמו, רץ אליי ואומר "אמא, הוא בעט בי"...ולא משנה כמה פעמים אני אומרת לו שאם מרביצים לו שירביץ בחזרה הוא לא מיישם. חשוב לציין שמדובר בילד חכם, חברותי, בעל ביטחון עצמי גבוה כשזה לא נוגע להצקות ובילד חזק פיסית. כיצד אני גורמת לו להגן על עצמו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 לא מחזיר - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום גלית,
אני לא כל כך בעד הדרך שבה אתם נוקטים. בעיני זה טבעי שילד בן 4 יפנה לעזרת מבוגר כשהוא נתקל באלימות. בעיני חשוב שתתערבו כשזה מגיע לאלימות פיזית, ולא תתנו לילד שלכם את ההרגשה שהוא לא מוגן. כדי לעזור לו להגן על עצמו מילולית חשוב לחזק את הביטחון העצמי שלו, לתת לו חיזוקים חיוביים, ולא לכעוס עליו כשהוא לא למצליח לענות כמו שהייתם רוצים. הוא קצת קטן מדי בשביל זה והדרישות שלכם הן לא כל כך תואמות גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)