ילד בן 4 לא מחזיר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 לא מחזיר
    גלית
    19/02/2012

שלום רב, בני בן ה-4 לא מחזיר כשמציקים לו. לעיתים הוא חוזר מהגן ומספר שילד אחר צחק עליו והוא, במקום לענות לו כפי שאנו מסבירים לו בבית, מעדיף לשתוק במקרה הטוב או לבכות במקרה הרע. אחר הצהריים שאני מפגישה אותו עם חברים אני שמה לב שהם נוהגים להציק לו פיסית ואנחנו האמהות סיכמנו שלא נתערב כדי שילמדו להתמודד. הוא, במקום להחזיר ולהגן על עצמו, רץ אליי ואומר "אמא, הוא בעט בי"...ולא משנה כמה פעמים אני אומרת לו שאם מרביצים לו שירביץ בחזרה הוא לא מיישם. חשוב לציין שמדובר בילד חכם, חברותי, בעל ביטחון עצמי גבוה כשזה לא נוגע להצקות ובילד חזק פיסית. כיצד אני גורמת לו להגן על עצמו?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 לא מחזיר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 לא מחזיר - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום גלית,
    אני לא כל כך בעד הדרך שבה אתם נוקטים. בעיני זה טבעי שילד בן 4 יפנה לעזרת מבוגר כשהוא נתקל באלימות. בעיני חשוב שתתערבו כשזה מגיע לאלימות פיזית, ולא תתנו לילד שלכם את ההרגשה שהוא לא מוגן. כדי לעזור לו להגן על עצמו מילולית חשוב לחזק את הביטחון העצמי שלו, לתת לו חיזוקים חיוביים, ולא לכעוס עליו כשהוא לא למצליח לענות כמו שהייתם רוצים. הוא קצת קטן מדי בשביל זה והדרישות שלכם הן לא כל כך תואמות גיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו