ילדה רגישה מידי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה רגישה מידי?
    טל
    21/02/2012

בתי בת החמש, מאוד רגישה ומאוד מפונקת. היא מאוד מהר עוברת לטון יללני ובכייני על כלום.
    ניסיתי כל מיני דרכים להתמודד עם זה, בהתחלה התעצבנתי מאוד, הייתי כועסת על הבכיינות הזאת ללא כל סיבה, כמובן שזה לא עבד.
    אחר כך ניסיתי להבין, לדבר איתה, להזדהות, מה שנתן קצת שקט בבית ופחות בכי.
    אבל גם זה כבר לא עובד, הילדה מוצאת מיליון סיבות לילל.
    לאחרונה זה מתלווה ב״אתם מעליבים אותי״ והיא נכנסת למיטה מתחת לשמיכה... זה קורה גם אם אני רק מעירה לה ומסבירה לה, או אפילו קצת מרימה את הקול, כמובן שאני לא אומרת שום דבר מעליב, זה הטון שמרתיע אותה.
    אני מנסה להסביר לה שזה לא נעים לי שאני מדברת איתה והיא רצה למיטה, שאני רק מסבירה לה ואין לה שום סיבה להיעלב.

לא יודעת מה לעשות, איך להתמודד עם התגובות שלה?
    מה אני עושה לא בסדר? (הרי ברור שכאמא פולניה אני משוכנעת שהכל בגללי...)
    אני מניחה שיכול להיות שיש קשר לאח שנולד לפני חמישה חודשים...?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה רגישה מידי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמובן שההתנהגות הזאת שמורה רק לי!

טל
    21/02/2012

את כל ההצגות האלה היא עושה רק לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן שההתנהגות הזאת שמורה רק לי! - תגובה

סמדר ריינר
    22/02/2012

שלום טל,
    יש צדק בהשערה שלך שאת עושה משהו לא נכון, בעיקר משום שההתנהגויות הלאה מכוונות כלפייך. הדבר שאת עושה לא נכון הוא שאת מתייחסת להתנהגויות האלה ובכך נותנת להן במה ותשומת לב. ייתכן שאכן לבתך חסרה תשומת לב או שכך היא מרגישה אחרי הולדת האח, אולם הדרך לטפל בזה היא לא על ידי נתינת תשומת לב להתנהגויות האלה דווקא.
    חשוב שתנסי לפנות זמן איכות לבלות רק איתה מדי פעם, חושב שתשבי איתה ותדברי על כך שהיא בודאי אוהבת את אחיה אבל גם כועסת על המצב שנוצר כי לפעמים היא רוצה את אמא רק לעצמה, וזה לגיטימי וטבעי וכל האחים הגדולים מרגישים כך כשנולד להם אח.
    חשוב שתתני לה תשומת לב באופן יזום בזמנים ובנושאים שאת בוחרת, ובמקביל לכל זה חשוב שכשהיא מתחילה את מה שאת מכנה יללנות, שם בדיוק חשוב להתעלם. לענות תשובה קצרה אחת, כשהיא מתנהגת כםך את לא יכולה להתייחס ומאותו רגע באמת לא להתייחס. יש צורך להיות עיקביים ולעמוד בזה לאורך זמן, ואם היא תבחין שאת רצינית, ההתנהגויות האלה יפחתו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו