מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה רגישה מידי?טל21/02/2012
בתי בת החמש, מאוד רגישה ומאוד מפונקת. היא מאוד מהר עוברת לטון יללני ובכייני על כלום.
ניסיתי כל מיני דרכים להתמודד עם זה, בהתחלה התעצבנתי מאוד, הייתי כועסת על הבכיינות הזאת ללא כל סיבה, כמובן שזה לא עבד.
אחר כך ניסיתי להבין, לדבר איתה, להזדהות, מה שנתן קצת שקט בבית ופחות בכי.
אבל גם זה כבר לא עובד, הילדה מוצאת מיליון סיבות לילל.
לאחרונה זה מתלווה ב״אתם מעליבים אותי״ והיא נכנסת למיטה מתחת לשמיכה... זה קורה גם אם אני רק מעירה לה ומסבירה לה, או אפילו קצת מרימה את הקול, כמובן שאני לא אומרת שום דבר מעליב, זה הטון שמרתיע אותה.
אני מנסה להסביר לה שזה לא נעים לי שאני מדברת איתה והיא רצה למיטה, שאני רק מסבירה לה ואין לה שום סיבה להיעלב.
לא יודעת מה לעשות, איך להתמודד עם התגובות שלה?
מה אני עושה לא בסדר? (הרי ברור שכאמא פולניה אני משוכנעת שהכל בגללי...)
אני מניחה שיכול להיות שיש קשר לאח שנולד לפני חמישה חודשים...?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שההתנהגות הזאת שמורה רק לי!
טל21/02/2012את כל ההצגות האלה היא עושה רק לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן שההתנהגות הזאת שמורה רק לי! - תגובה
סמדר ריינר22/02/2012שלום טל,
יש צדק בהשערה שלך שאת עושה משהו לא נכון, בעיקר משום שההתנהגויות הלאה מכוונות כלפייך. הדבר שאת עושה לא נכון הוא שאת מתייחסת להתנהגויות האלה ובכך נותנת להן במה ותשומת לב. ייתכן שאכן לבתך חסרה תשומת לב או שכך היא מרגישה אחרי הולדת האח, אולם הדרך לטפל בזה היא לא על ידי נתינת תשומת לב להתנהגויות האלה דווקא.
חשוב שתנסי לפנות זמן איכות לבלות רק איתה מדי פעם, חושב שתשבי איתה ותדברי על כך שהיא בודאי אוהבת את אחיה אבל גם כועסת על המצב שנוצר כי לפעמים היא רוצה את אמא רק לעצמה, וזה לגיטימי וטבעי וכל האחים הגדולים מרגישים כך כשנולד להם אח.
חשוב שתתני לה תשומת לב באופן יזום בזמנים ובנושאים שאת בוחרת, ובמקביל לכל זה חשוב שכשהיא מתחילה את מה שאת מכנה יללנות, שם בדיוק חשוב להתעלם. לענות תשובה קצרה אחת, כשהיא מתנהגת כםך את לא יכולה להתייחס ומאותו רגע באמת לא להתייחס. יש צורך להיות עיקביים ולעמוד בזה לאורך זמן, ואם היא תבחין שאת רצינית, ההתנהגויות האלה יפחתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)