בת חמש וחצי - שאלה רגשית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת חמש וחצי - שאלה רגשית
    נוגה
    23/02/2012

ילדתי בת חמש וחצי ולומדת בחינוך מיוחד. יש לה בעיה מולדת בתכנון תנועות כך שאינה מדברת, מלבד מילים בודדות והברות. היא מביעה את עצמה בעיקר על ידי ג'סטות וחלקי המילים שהיא מסוגלת לומר. (בשל אותה בעיה גם אינה יכולה ללמוד שפת סימנים, כי גם בה דרוש תכנון תנועות מורכבות) הגן שבו היא לומדת הוא גן עיכוב התפתחותי וליקויי למידה. בנוסף לעובדה שאינה יכולה לדבר גם רמתה הקוגנטיבית מונמכת וגם התפקוד המוטורי. בנוסף בגלל הקושי היא סובלת גם מבעיה רגשית.
    כל ילדי הגן האחרים מלבדה מדברים (חלקם אומנם עם בעיות היגויי ושליפה וכו', אך שלא כמותה ניתנים להבנה בקלות.)
    שאלתי: בשנה האחרונה נראה שהיא מודעת לבעייתה, ובכל פעם שמבקשים ממנה שיתוף פעולה ש"עולה" על הבעיה - אם זה ניסיון ללמוד מילים או לתרגל מוטוריקה - היא מסתגרת ולא מוכנה לשתף פעולה. גם קלינאית התקשורת אומרת שהיא לא מוכנה לשתף פעולה איתה בניסיון ללמוד מילים שהיא כן מסוגלת לומר אך עדין מתקשה..
    היא מרגישה שהיא שונה משאר הילדים בגן בכך שאינה יכולה לדבר .
    האם עלי ליזום איתה שיחה בנושא ולהסביר לה שיש לה בעיה שלא באשמתה ושאנחנו אוהבים אותה מאוד בדיוק כך, ושקשה לה שאנחנו לא מצליחים להבין מה שהיא רוצה לספר לנו וכו'...? או שזה עדין גיל מוקדם מדי? (חשוב לזכור שהגיל המנטלי נמוך עוד יותר)
    ואם כן נכון לקיים שיחה, עד היכן להגיע ומה בדיוק להסביר?
    חשוב לי מאוד לדעת אם אי התייחסות מפורשת לבעיה מזיקה, משום שהמצב הרגשי שלה מדאיג אותנו מאוד.
    תודה רבה
    נוגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חמש וחצי - שאלה רגשית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חמש וחצי - שאלה רגשית - תגובה

סמדר ריינר
    23/02/2012

שלום נוגה,
    אני בעד להתייחס לבעיה ולא להשאיר אותה בלי התייחסות. לגבי איך בדיוק לעשו בצורה שמתאימה לרמתה אני מציעה לכם לבדוק עם פסיכולוגית הגן שמכירה אותה טוב ממני.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו