ילדה בת 3 שלא מפסיקה לבדוק גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3 שלא מפסיקה לבדוק גבולות
    במבי
    08/02/2008

שלום!
    אני ממש צריכה עזרה דחופה בתי בת 3 ובע"ה עד סוף החודש תצטרף אלינו בת משפחה נוספת. בעייתי היא שבתי מאוד פקחית ומאז שהיא נולדה היא מבודקת אותנו. עד כה הייתי לבדי בעניין מאחר ובן זוגי התקשה להציב גבולות אפילו עברנו קורס במכון אדלר. מאז חל שיפור עצום אולם כעת משהילדה מבינה כי עולמה עומד להשתנות החריפו הדברים ביתר שאת ואנו איננו יודעים כיצד להתמודד, לא עוזרות דרכי נועם ולא דרכים יותר תקיפות. הבעיה נעה סביב נושא הלבוש מההתחלה בשאר הנושאים אין מחלוקת. זה נשמע לא רציני אולם הדבר מוביל למתחים אינסופיים בית. כאשר היא מתעוררת בבוקר זה "עוד מעט אחרי התוכנית הזו", "רוצה שאמא תלביש אותי", "רוצה שאבא ילביש אותי", מקפצת על המיטה ובורחת משתוללת ומתחילה לצעוק. אודה שכאשר אני לבד בסיטואציה הבעיה נפתרת מהר אם היא לא רוצה להתלבש אני אומרת לה שהיא תלך לגן עם פיג'מה ומיד היא מתרצה אולם כאשר אביה נוכח הבעיה מעצימה ועד שכולם צורחים ועצבניים העניין לא נרגע.
    הים היתה מסיבה של יום המשפחה בגן, הילדה בחרה את בגדיה אולם בעודי מלבישה אותה היא החלה להשתולל וכאשר בקשתי שתחדל היא התחילה לצרוח עלי דבר שאיננו מקובל עלי כלל כמובן. הודעתי לה שכעת אני לא מלבישה אותה ומצידי היא יכולה להשאר בבית. בן זוגי נגש אליה היא אמרה לו שהיא רוצה שהוא ילביש אותה. נראה לי לא נכון לאפשר לו זאת מאחר וכך היא מבינה שאנו נכנעים לגחמותיה. מכאן התחיל מאבק אין סופי ביננו לבין הילדה ביננו לבין עצמנו על אף שבקשתי פעמים רבות מבן זוגי לא לריב ליד הילדה. כולנו עצבניים הילדה נעתרה והלבשה בסוף למרות שלא רצינו לאפשר לה ללכת למסיבה אך נכנענו ובן זוגי מסר לי שהיא איננה משתפת פעולה במסיבה.
    הדבר מאוד עצוב לי מאחר ואנו מאוד אוהבים אותה ומרגישים לא נעים לכעוס ולריב איתה אולם אנו אובדי עצות כל מה שלמדנו איננו עוזר לנו והחשש שלי הוא שכעת המשבר אף יחמיר ויעצים עם הולדת אחותה.
    יש לציין כי היא מאוד מודעת למצב וגם בית וגם בגן היא מדברת כל הזמן על אחותה. קיים יחס אמביוולנטי מצד אחד היא מצפה ומאידך היא לעיתים מסרבת לשמוע על כל מה שככרוך בלידת אחותה.
    אני מאוד אודה על תגובה לבעיתי חמורה זו
    שבת שלום
    במבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת גבולות

שושי יעקובי
    19/02/2008

את מתארת תקופה של מתחים וקושי בהתמודדות מול הילדה ואף נסיגה משיפור שחל לאחר ההשתתפות בקבוצת הורים. אני חושבת כי תקופה זו של לקראת לידה גוזלת ממך הרבה משאבים נפשיים והילדה מגיבה לכך בהתנהגות המרדנית שלה. מבחינה התפתחותית זה הגיל של בדיקת גבולות, הגדרת עצמאות ומאבקי השליטה. הדוגמא הכואבת שתארת מדגישה כמה קשה לכם ההורים להיות ברורים ומתואמים מול הילדה בגבולות שאתם מציבים בפניה. והשאלה היא איך אתם יכולים לחזור לאיזון. יכול להיות שהשתתפות בקבוצת הורים או קורס המשך במכון אדלר יסייעו לכם להתמודד עם השלבים ההתפתחותיים הבאים בהורות.
    בתקופה סוערת רגשית חשוב שתנסו לשמור עד כמה שניתן על שליטה עצמית ברגשות העולים בכם. החלטה על גבולות ברורים, הצבת הגבולות בצורה ברורה לילדה ותיאום עמדות ימנעו מכם תגובות מתפרצות. אני ממליצה לכם לפנות זמן בכל יום שיקרה "זמן שיחת הורים" ובו תוכלו לדון בנושאים חינוכיים ולתאם את העמדות בינכם. תצאו מכך מחוזקים ותוכלו להתמודד טוב יותר עם הילדה.
    ובנוגע לדוגמא שהבאת, אפשר לראות איך עבור ילדה בת 3 וחצי להשלים עם אמא חשוב הרבה יותר מללכת למסיבה. היא לא נהנתה מהמסיבה כי היא נותרה בתחושה שהיא הכעיסה אותך אולי במידה שמסכנת את הקשר ואת האהבה שלך אליה. כך שבכל הפעמים שאתם "נכנעים לגחמותיה" ונותרים כעוסים עליה היא יוצאת מופסדת למרות שאתם חשים שהיא זו שניצחה. גבולות ברורים ועקביים יעזרו לה להתנהג בצורה טובה יותר .
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו