מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 2 בניםתמאר25/02/2012
ערב טוב
יש לנו שני בנים הבכור בן 4 ן7 ח' והקטן בן שנתים ו2 ח'...
יש לי מס' שאלות..
1. הבן הגדול מאוד מקנא מאחיו ותמיד אומר שהוא לא אוהב אותו.. הוא גם מאוד אלים איתו ולא מוכן לתת לו משהוא הוא מעדיף לזרוק את החטיף שיש לו ביד ולא לתת לאח שלו.. איך יכולים לשפר את היחס בינו לבין אחיו?
2. היום הבן הגדול צייר את האבא שלו וצייר לו ידיים מאוד ארוכות וצבע את הפנים שלא רואים את העינים שלו והוא אמר שעשה את זה כדי שהוא לא יראה כלום ויפול. האם זה מעיד על משהוא?? (יש לציין שאני עובדת בדרום ויוצאת מאוד מוקדם כשהילדים עדיין יושנים ואבא שלהם מכין אותם לגן וגם הוא לוקיח אותם אחרי הצהריים לסבתא שלהם.. ואני חוזרת מהעבודה ב 4 וחצה)
3. הבן הקטן עדיין לא מדבר טוב.. לאחרונה הוא כל הזמן הוא לא רוצה את החיתול ומוריד אותו והולך בלי מכנסיים הוא עושה את זה הרבה פעמים ביום ואני כל הזמן מחזירה לו.. האם שהוא רוצה ללכת בלי מכנסיים מעיד על משהוא אצל הילד?
4. בני הגדול תמיד אומר שלא רוצה שאני אעבוד כי רוצה לחזור הביתה ולשחק בבית.. האם שאני רחוקה מהלדים 5 ימים בשבוע להרבה זמן משפיע על ההתפתחות הנפשית של הילדים??
תודה לכן מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 בנים - תגובה
סמדר ריינר26/02/2012שלום תמאר,
קנאה בין אחים היא טבעית. אתם לא אמורים לנסות לשפר את הקשר ביניהם אלא לגלות הבנה לקנאה, ולראות האם אתם יכולים לעזור לבן הגדול להרגיש יותר טוב על ידי כך שתבלו איתו לעיתים זמן איכות לא אחיו הקטן, ותגלו הבנה לכך שקשה לו שנדמה לו שלאחיו יותר קל ויותר אוהבים אותו. זה מה שיעזור לשפר את הקשר עם האח, כאשר הבן הגדול ירגיש שמבינים אותו ונענים לו.
קשה לדעת על מה מעיד הציור של בנך את אביו לבי להכיר אותו, אבל כדאי לשאול אותו על הציור הזה, האם הוא כועס על אבא, האם הוא חושש מאבא, האם קרה משהו עם אבא שקשה לו?
אם הילד רוצה ללכת בלי מכנסיים יכול להיות שזה מעיד על רגישות תחושתית, כדאי לשאול על כך את רופא הילדים או מרפאה בעיסוק.
אין ספק שאת חסרה לילדים. לכל דבר יש מחיר, וכל דבר משפיע. זה כנראה המחיר שאתם בחרתם לשלם בתוך מציאות החיים שבה אתם חיים. אפשר בתוך המציאות הזו, לנסות בכל זאת לבלות זמן איכות עם כל ילד בנפרד פעם בכמה זמן ולגלות הבנה לקשיים הריגשיים של כל ילד, וזה בהחלט יכול לעזור להם להרגיש טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)