מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 2 ו4 חודשים מרביץ ללא סיבהריקי26/02/2012
שלום אני כבר אולייבפעם השלישית שואלת את אותה השאלה בפורום אניממש אבלממש מודאגת בני הוא ילד ממש פעיל בריא חכם נבון גודל במשפחה חמימה ומלאת אהבה משום מה הוא נוהג להרביץ באופן קבוע לילדים בגן וגם לכל ילד שנמצא בסביבתו לאיתים הוא מרביץ דוחף מושך בשיער שורט בפנים ילדים אחרים אני ממש כל פעם מחדש מאוכזבת ונשארתבהלם מתגובות אלו. אני נוגת כל הזמן להגיד לו שאנחנו לא מרביצים ולא נושכים ולא דוחפים והוא בכל זאת עושה זאת אני כבר לא יודעת איך להסביר לו או מה עליי לעשות בכדיי למנוע את בעיית האלימות הזו??.אני ממש אשמח אם תתנו לי באמת דעה מקצועית ומהירה .פשוט אין לי פתרון אני חסרת אונים.תודה .נ.ב חשבתי שככל שהוא יגדל זה ייפסק אבל זה רק מחמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 2 ו4 חודשים מרביץ ללא סיבה - תגובה
סמדר ריינר26/02/2012שלום ריקי,
מה שכדאי שתעשי הוא שתתני לו כלים מה כן לעשות כשהוא מתוסכל וקשה לו. אם תתבונני טוב. ראשית חושב שתביני שתוקפנות היא דבר טוב ובריא כל עוד היא מתועלת נכון. הישגיות, סקרנות , תחרותיות ומוטיביציה הן כון תיעול נכון של תוקפנות. מי שנולד בלי תוקפנות בכלל לא יכול לשרוד. כשתביני את זה יהיה לך יותר קל להתייחס לתוקפנות של בנך כמשהו טבעי, שלא אומר עלייך שאת הורה רע, ויהיה לך יותר קל להתייחס אליו בצורה מתונה בלי כעס מיותר. מי שאחראי לעזור לילד לתעל נכון את התוקפנות שלו אלה אתם ההורים. הוא לא אמור לדעת את זה לבד. כהתחלה אפשר ללמד אותו, כל פעם שהוא רוצה להרביץ, להרביץ לכרית או לכדור ספוג שתקנו במיוחד לצורך זה. בהמשך כדאי ללמד אותו לאט לאט לבטא את התסכול במילים ולא במכות. לשם כך חשוב שתשימו לב באיזה סיטואציות התוקפנות שלו מתפרצת. הם זה בגלל שקשה לו לדחות סיפוקים? האם זה בגלל משהו שהוא וילד אחר מחזיק? האם יש יותר מסיבה אחת שחוזרת על עצמה? כדאי להבחין בזה ולתת לו כלים אחרים להתמודד עם הסיטואציה. קוםד כל לבטא אותה במילים. זה לא שהוא מתפרץ ללא סיבה אלא שיש סיבה, ויש לה מילים. אולי לא סיבה מוצדקת לדעתך, אבל בגילו ובמצבו זו בהחלט סיבה. לכן כדאי ללמד אותו להגיד מה הוא רוצה במקום להרביץ, וללמד חלופות לכך, למשל להמתין, למשל להגיד לגננת, למשל לבקש, למשל לשחק עם משהו אחר בינתיים וכו'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)