מה אמא תגיד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה אמא תגיד
    נועם
    26/02/2012

שלום,
    בני בן ה- 6 ילד מאוד טוב ובעל ביקורת עצמית מאוד גבוהה. כך למשל, כשעושה משהו לא בסדר, הוא מרגיש עם זה כ"כ רע שממש סותם אוזניים ולא מוכן לשמוע מה יש לי להגיד(ואני פשוט לא אומרת). ולמשל אם רק נדמה לו שאני כועסת - הוא מתחיל לבכות. ובגן - אם מרביצים לו, הוא לא מחזיר כי מודאג מזה שהגננת תחשוב שהוא לא בסדר, ועוד יותר מזה שאולי תספר לאמא.
    המצחיק הוא שהוא כזה ילד טוב, שכמעט אין על מה לכעוס עליו, וגם אם כן - זה נעשה כ"כ בעדינות, בגלל התגובות הרגישות שלו.
    ולכן אני מתוסכלת - לא ברור לי מדוע הוא כ"כ רגיש - האם זה בגללנו ההורים ואיך לגרום לו להשתחרר מ"אמא תכעס, תתאכזב וכו'". רוצה שיהיה לו קל יותר בחיים...
    ורוצה שהוא ירגיש חופשי לספר לנו הכל בלי חששות לגבי מה נחשוב עליו. איך עושים את זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אמא תגיד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד דבר שחשוב להדגיש

נועם
    26/02/2012

בעיניים אובייקטיביות, לא חושבת שזה משהו שאנחנו כהורים עושים לא בסדר. לא ממנהגנו לכעוס בבית, להרים את הקול, לקלל, להטיף מוסר או כל התנהגות אחרת שהייתה יכולה להסביר לי את תגובת הילד ל"איך אמא תגיב". אנו משתדלים לחנך בנעימים ולדבר בפתיחות.
    נראה לי שזה ברמה רגשית עמוקה של אולי בושה "שיתאכזבו ממני", "שיחשבו שאני לא בסדר", שאני לא עומד בסטנדרטים" וכו'.
    מנסה להסביר שאנחנו אוהבים ונאהב בכל מחיר - וזה כמובן לא עוזר. אז מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אמא תגיד - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום נועם,
    מהפרטים שאת מתארת לא ניתן להבין ממה נובעת הבעיה, את מדגישה מאוד ממה לדעתך היא לא נובעת. נראה לי שכדאי שתפנו לייעוץ מסודר כדי שניתן יהיה להבין את העניין יותר לעומק כדי שניתן יהיה להסיק מכך מה להמליץ לכם לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו