איך לעזור לילדה בת 2

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לעזור לילדה בת 2
    חן
    28/02/2012

אני ובעלי מפרקים את החבילה ובתור התחלה עזבתי את הבית ואני אצל אמא שלי עם הבת כבר שבועיים. בזמן הזה חל שינוי גדול שאינני יודעת להתמודד איתו
    אין לה תאבון
    השינה בלילה לא שינה
    בבוקר בגן היא הייתה הילדה שהתרגלה לגן הכי מהר ולא בכתה שנפרדנו בשעה
    והיום היא רק רואה את השער מרחוק ונכנסת להיסטריה שקורעת אותי
    היא אומנת בתם שנתיים עוד מעט אבל היא נורא חכמה ומבינה.
    שלא נדבר על מקלחות שנורא קשה לי לעשות לה כי גם שם היא נכנסת לפאניקה
    הייתי רוצה לדעת מה עושים איך עושים
    בנוסף אני מתכוונת לעזוב את בית אמי בקרוב ולהשכיר דירה מה שיביא עוד קושי מבחינתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזור לילדה בת 2

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לעזור לילדה בת 2 - תגובה

סמדר ריינר
    28/02/2012

שלום חן,
    אם מדובר בילדה חכמה ומבינה אולי כדאי לנסות לדבר איתה ברמה שהיא מבינה, למלל עבורה את תחושתיה, להגיד לה שהיא בטח מתגעגעת לאבא, ואבא ואמא לא גרים ביחד אבל אבא עדיין מאוד אוהב אותה ויבוא לבקר אותה. לנסות להכין אותה במידת האפשר לפני שינויים, במילים וגם בדרכים מוחשיות (למשל להראות לה את הבית שתעברו לאיו לפני כן וכו').
    הכי חשוב להבין שחלק מהתגובה שלה היא לא פרדיה שלכם אלא למה שהיא מרגישה ממך. היא כנראה מרגישה שאת בתקופה חלשה כרגע, וזה גם גורם לה לחרדה. וייתכן שמזה נובע גם הקושי במקלחת. חשוב לכן גם להציב גבולות כמו בשיגרה, ולנסות לשדר חוזק ועמידות, עד כמה שאת יכולה. קחי בחשבון שזו תקופה קשה לכולכם והיא תעבור. אין באפשרותך למנוע את כל הסבל מבתך אלא רק לנסות להקל במידת האפשר, וצריך הרבה סבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו