מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדיםגלית28/02/2012
בני בן 5.9, מרבה לדבר על פחדים הקשורים למוות ברמה היום יומית.
הוא שואל שאלות כמו: אם אתם תמותו מי ישמור עלי, אם תמותו לפני או שאני לפניכם, אני פוחד למות, אני חושב שאמות השבוע, מי שומר על ילד קטן אם ההורים שלו מותם, וכו'....
יש לציין שלא חווה מות של קרוב משפחה.
איך להגיב ? מה לומר ? האם זה טבעי ? או שעובר את ה"גבול" ויש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
סמדר ריינר28/02/2012שלום גל,
השאלות הן טבעיות ותואמות גיל. זהו בערך הגיל שבו ילדים מבינים את המושג מוות וסופיות החיים לראשונה וזה מפחיד.
כל עוד זה ברמה של שאלות זה בסדר, אם זה מתחיל להפריע לתפקוד ברמה של בעיות שינה, פחד להישאר לבד וכו', אז כדאי לחשוב לפנות לטיפול.
כרגע חשוב לענות לו על השאלות בצורה שתרגיע אותו במידת האפשר.לציין שהסיכוי שדבר כזה יקרה הוא נמוך מאוד, ושיש אנשים שתפקידם לעזור במקרים כאלה לילדים ושבדיוק לצורך הזה יש משפחה וקרובי משפחה, ושיש עוד זמן רב עד המוות שלו ושלכם כי רוב האנשים מתים בגיל מאוד מאוד מבוגר, ועד שזה יקרה הוא כבר יהיה גדול וידע לדאוג לעצמו ויהיו לו בטח כבר ילדים משלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)