נשבר לי הלב ממה שעובר על הבן הקטן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשבר לי הלב ממה שעובר על הבן הקטן
    אמא ל-3
    29/02/2012

שלום לכולם,
    אני אמא ל-3 ילדים. הגדול בן 10, בת 7 ובן 4.5 הילדים כולם בריאים ומקסימים.
    בגיל שלוש וקצת הבן הקטן שלי התחיל ללכת לגן עירוני. השנה הראשונה עברה יחסית בשלום למרות שלקראת סוף השנה טענה בפננו הגננת כי הוא בכמה מישורים ברמה הכי נמוכה בגן - ציור, משחקי זיכרון ועוד משהו. כשהשיחה בכלל זומנה על ידנו בנוגע ל"פתיל קצר" שיש לו ותגובות אלימות. לציין כי היא ביקשה שניקח את הבן שלנו לאיבחון. מיותר לציין כי די היינו בהלם. הילד בוגר שלי חכם במיוחד וזה מאוד בולט וכך גם הבת האמצעית שהודלגה והוקפצה לכיתה א' מבלי לעשות גן חובה. גם הילד הקטן אולי לא מהיר כמו השניים הגדולים אבל רחוק ממה שהגננת אמרה. מיד לקחנו אותו לאיבחון פרטי והתברר כי הילד שמאלי לחלוטין (הגננת התקשתה לגלות את זה!!!) עין-יד-רגל ושהוא טיפוס היפו סנסטיב טייפ - רגיש מאוד מאוד. אז התברר לנו וגם לגננת שהוא אף פעם לא הראשון שמרביץ אלא מגיב ובעיקר נעלב מאוד מהר כשהכוונות שלו טובות אך נענש "בטעות" כי ילדים שהוא לוקח אותם לשחק איתו טוענים כי הרביץ להם או משך אותם או משהו כזה. מיום האבחון הדברים נעשו הרבה יותר פשוטים וטובים. מאבחנת נוספת של ריפוי בעיסוק אמרה שהכל בסדר, לעבוד איתו קצת בבית על ציורים ואפילו לא ביקשה להתחיל טיפול.
    בינתיים החלה השנה השנייה בגן. לגן נוספה כמות עצומה של בנים 22 בנים מול 13 בנות כולם טרום חובה. בקבוצת הבנים המון ילדים אלימים פיזית ומילולית. הבן שלי חוזר כמעט כל יום הביתה ומספר שהרביצו לו. הוא חוזר עם קללות נוראיות ומספר ממי שמע אותם. בזמן האחרון הוא החל להגיב בחזרה, כאשר הוא מחזיר לילד והגננת קוראת לו היא טוענת שהוא מתעלם ממנה ואף קורא לה "מטומטמת" והיא מענישה אותו, וחוזר חלילה. בזמן האחרון כשהיא שמעה שאנחנו מאוד לא מרוצים ממנה ומתכוונים להעביר אותו גן בשנה הבאה היא התחילה להתקשר כמעט פעם או פעמיים בשבוע ולספר שהיה לו יום קשה ושהוא היה תוקפן. פעם היא התקשרה להגיד שהוא זרק כיסא ואז התברר שהוא רק הרים את הכיסא ומיד הוריד אותה חזרה כשהוא בוכה וכועס. ברור שזה לא בסדר אבל זה לא בדיוק שהילד זורק כיסאות.... הגננת התחילה לעשות איתו טבלת התנהגות עם סמיילי וגם אנחנו במקביל בתקווה שזה יעזור אבל אני די מיואשת. מחכה כבר שתיגמר השנה והוא יעבור לגן עם גננת שמבינה קצת יותר. מה לעשות בינתיים?
    תודה מראש ומצטערת על האריכות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשבר לי הלב ממה שעובר על הבן הקטן - תגובה

סמדר ריינר
    29/02/2012

שלום לך,
    אולי כדאי גם לתת לו כלים נוספים להתמודדות במצבים שבהם הוא מגיב בצורה פחות טובה. למשל להציע לו מה לעשות במקום להרים כיסא (גם אם לא זרק אותו), במקום לבכות, במקום להחזיר מכות, ובמקום להגיד לקלל. אפשר להציע לו לפנות לגננת בלי בכי ולהגיד לה מה קורה, אפשר להציע לו לספור עד 10 לפני שהוא מגיב ולתרגל את זה בבית, כך שיהיה לו זמן להרגע קצת לפני התגובה האימפולסיבית ואז יש סיכוי שהתגובה תהיה אימפולסיבית פחות. אפשר להציע לו מילים אחרות לבטא את כעסו במקום קללות, למשל להגיד שהוא כועס, ועל מה הוא כועס, אפשר להציע לו דרכים נוספות להגיב כשילד אחר משחק במה שהוא רוצה בדיוק, למשל לפנות משחק אחר בינתיים וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו