האם הגיע גיל ההתבגרות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם הגיע גיל ההתבגרות?
    נורית
    29/02/2012

שלום רב,
    ביתי בת 10 בקרוב. היא באמת ילדה טובה ומקסימה אך לאחרונה היא מתחצפת אליי ועונה לי תשובות כמו "לא איכפת לי" "לא מעניין אותי" "זו לא בעיה שלי" "כזאת אני", אם אני מתארת לה מצב שקורה היא עונה לי "נכון" עם המון חוצפה ו"התנשאות". לי מאוד קשה עם חוסר כבוד להורים ואני מוצאת את עצמי דורשת בכוח. הענשתי אותה שאין חברות במשך שבועיים ואין דמי כיס. אולי אני מגזימה? אולי אני אמורה להבין אותה? גיל ההתבגרות די מפחיד אותי גם ככה והייתי רוצה מאוד להיות איתה ולא נגדה. השאלה האם הגיל הזה עומד בפתח.
    לא מתחשק לי להיות אמא שמענישה מה גם שאני יודעת שעונשים זו לא שיטה ובסוף מצפצפים על ההורה. אם כך איך אני מתמודדת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הגיע גיל ההתבגרות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הגיע גיל ההתבגרות? - תגובה

סמדר ריינר
    29/02/2012

שלום נורית,
    אכן ייתכן שאלה הם ניצנים של גיל ההתבגרות. ואני חושבת שיפה שיש לך התלבטויות בעניין הענישה, וההתלבטויות הן בהחלט במקום. אני גם חושבת שאת צודקת כשאת חשה שהענישה שהפעלת מוגזמת מדי.
    כדי לייעץ מה כן לעשות יעזור אם תפרטי כמה סיטואציות בצורה יותר מעמיקה ופחות כללית, כדי שאבין טוב יותר את המצב ואוכל לפרט לך איך לנהוג אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו