מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בהתמודדות עם תסכולדניאל04/03/2012
בני בן השנתיים וחצי ילד נבון, רגיש ומקסים. מפותח מאוד לגילו ומדבר באופן שוטף.
הגננת מדווחת לנו שברגעי תסכול, אם חוטפים לו צעצוע, או נוגעים לו בחפץ שהוא מנכס לעצמו, או פולשים לטריטוריה שלו - מגיב בתוקפנות, רוקע ברגליים, ואף זורק את עצמו על הרצפה, בוכה מאוד ולעיתים גם מושך בשיער ודוחף.
יצוין כי הגן הוא גן קטן (12 ילדים עם גננת ושתי סייעות והגננת אומרת שבני הוא מאוד דומיננטי והילדים מאוד אוהבים אותו)
חשוב להדגיש כי בבית, אנו לא חווים את ההתפרצויות האלה כך, בין היתר אני מניחה כיוון שהוא בן יחיד.
גם כשאני מזמינה חבר הוא מגדיר לחבר מה שלו "ואני לא מרשה לך לשחק ב..." ומה מותר וגם אם יש משברים, הם רגעיים וקצרים והרבה פעמים אני שמה לב שהוא מוצא לעצמו פתרונות ("זה לא נעים לחטוף", "תיקח את המשאית הזאת")
לרוב הוא מספר לי מה היה בגן ואנחנו מדברים על מה קרה ולמה (הוא יכול לומר לי מיוזמתו"מאוד כעסתי היום" "הרבצתי", "השתוללתי" וכו) אנחנו מנסים ביחד למצוא פתרונות (לגשת לגננת, ללכת הצידה להרגע, לספור על עשר)
אני מרגישה שהוא מבין - אך כנראה מתקשה ברגע האמת ליישם. (אני תמיד אומרת לו שבטח היה מאוד קשה שחטפו לו צעצוע, או כל דבר אחר -אבל שאסור להרביץ ושזה כואב ולא נעים ובוא נחשוב יחד איך אפשר להגיב אחרת)
השאלה איך אני יכולה לעזור לו להתמודד עם התסכול - וללמד אותו להגיב בדרך לא אלימה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהתמודדות עם תסכול - תגובה
סמדר ריינר04/03/2012שלום דניאל,
נשמע לי שאת מתמודדת נכון. ההתנהגות הזו היא אופיינית לגיל, וטבעי שהוא יתנהג כך. הציפייה שבגילו הוא יתמודד בצורה מושלמת עם התסכול ולא יהיו התנהגויות כאלה היא לא כל כך ריאלית.
חשוב כמובן להקפיד על גבולות גם בבית. יכול להיות שבבית אתם נמנעים מלתסכל אותו, ונענים לרוב דרישותיו ואז הוא לא רגיל כשבחוץ זה אחרת. נסו לחשוב האם בבית אתם נמנעים מלתסכל אותו, ואם כן, אז אולי כדאי להציב יותר גבולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם תסכול
דניאל05/03/2012תודה על תשובתך
יש בהחלט גבולות בבית, וכן אנחנו נתקלים בהתנגדות (זמן מקלחת, שינה, צחצוח שיניים) אנחנו לא מוותרים ואומרים לו שאנחנו מבינים שהוא רוצה להמשיך לשחק/לראות תכנית במחשב, אבל שהגיע הזמן להתקלח/לאכול/לישון.
כשאני רואה שהוא לא משתף פעולה ואומר לי "רגע אמא", "לכי - עוד קצת" וכו' ומתנגד - אני אומרת לו שהוא יכול לבחור אם להתקלח לדוג' בצורה נעימה או בצורה לא נעימה. לרוב הוא מתרצה ואומר לנו "בחרתי להתקלח/להחליף חיתול בצורה נעימה".
ואם זה לא עובד אז בכל זאת נעשה מה שאנחנו צריכים - גם אם זה מלווה בבכי מצידו (הרבה פעמים הוא מפסיק לבכות מעצמו, די מהר, ויגיד לנו "נרגעתי" או "אבא תחבק אותי") אנחנו כמובן נעשה את זה, גם אם זה באמצע המקלחת והוא מרטיב אותנו בסבון ומים..
אני חושבת שהקושי שלו הוא לחלוק ולשתף בקבוצה גדולה והתחושה של "שלי" גם על חפצים של הגן.הוא נכנס לתסכול מאוד גדול "ולא יודע מה לעשות עם עצמו" - כהגדרת הגננת.
אשמח לשמוע הצעות איך אנחנו יכולים בבית בהתנהלות השוטפת לעשות דברים - שיעזורו לו להתמודדות בגן, מעבר למה שאנחנו עושים.
תודה
ויום טוב
אנחנו מאוד קשובים לו וזה נכון שאם הוא פונה אליי בבקשה או קורא לי, אנחנו מתפנים אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם תסכול - תגובה
סמדר ריינר05/03/2012שלום דניאל,
זה בסדר גמור שיש לוקושי לחלוק בגן. זה מתאים לגילו. לא הייתי מציעה להתערב בזה מעבר למה שכבר עשית. תני גם לזמן ולהתפתחות לעושת את שלהם. התערבות לוחצת מדי גם עלולה לעושת נזק במיוחד כשההתנהגות הזו מותאמת לגיל ונורמלית לגמרי, וכן חיונית להתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם תסכול
דניאל05/03/2012תודה רבה
שוחחתי היום את הגננת, שמצידה אמרה לי שהתייעצה עם מטפלת, ואשר הציעה לה "לרתום" אותו לפעילויות בגן ושהזמן יעשה את שלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אני מסכימה איתה.
סמדר ריינר05/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)