משיכת שערות אצל תינוקת בת שנה ו-8 ח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משיכת שערות אצל תינוקת בת שנה ו-8 ח
    גילה
    04/03/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה ו-8 חוד', תאומה, נולדה פג שבוע 34.
    בבית אחות גדולה בת כמעט 5.
    הילדה מזה כשנה אוספת שערות מהרצפה, לועסת ואוכלת אותן (יוצאות בצואה!! ואני חוששת מחסימת מעיים). חשבנו שהבעיה תיפתר כשתתחיל ללכת (שנה ו-4). אך היא רק החמירה כי לאחרונה היא גם מושכת שיערות לעצמה ולאחרים.ניסינו לכעוס בהתחלה ולהבהיר שזה אסור, אך זה לא עזר. ניסינו לומר לה שצריך לזרוק לפח וזה עזר לשבוע וחזר. לאחרונה אני רק מוציאה לה מהיד, מלטפת אותה ואומרת ברוך שזה מסוכן ואסור לשים בפה. זה לא עוזר.
    ברקע- הילדה יחסית "נדבקת" אליי במהלך היום. כמעט ואינה משחקת לבד או עם אחיותיה. בגן- ההיפך הגמור - קוראים לה "הילדה של החבר'ה" וטוענים שהיא מאוד נוחה ולא מרבה לתלוש שערות או לאכול אותן (בקיצור- לא מתרגשים...).
    אני כבר מאוד מודאגת, היא רוצה הרבה ידיים. אם אני בסביבה- היא ישר תבוא "אימא, אימא", ואם בעי איתן- היא כן תשחק עם אחיות שלה. יצויין שאני מרבה לשחק איתן ולהיות איתן (אם כי אין לי זמן איכות עם כל אחת בנפרד). מרגע שמגיעים הביתה ועד שהולכים לישון (כשעתיים וחצי)- אני רק איתן- משחקים, אוכלים, עושים אמבטיות.
    ועוד דבר- היא יחסית מפחדת מהאחיות שלה: אם מישהי מתקרבת מהר מדי היא בורחת כמו מנמר (התאומה שלה והיא רבות הרבה מכות, מושכות בשיער, דוחפות. עם הגדולה-לא). אם יחטפו לה צעצוע- היא תבכה ותבכה ולא תמיד תנסה להחזיר לעצמה.היא רק תנסה לברוח אליי לפני שחוטפים לה...אני סבורה שזה יושב על משהו רגשי ולא יודעת מה לעשות כדי לשפר את המצב. אנחנו בית של הרבה נשיקות וחיבוקים- כל היום אנחנו "מתמזמזים" עם הילדות, אך ברור שיש גם הרבה מתח כתוצאה מלחץ להספיק דברים וכו'.
    אודה לעצה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משיכת שערות אצל תינוקת בת שנה ו-8 ח - תגובה

סמדר ריינר
    05/03/2012

שלום גילה,
    התופעה שאת מתארת אצל בתך נקראת טריכוטילומניה, וצריך לטפל בה בהקדם. אני ממליצה לך לפנות למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה או למרפאת אם תינוק בבית חולים איכילוב.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו