כניסה לגן בגיל שנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן בגיל שנה וחצי
    טלי
    06/03/2012

שלום,
    בתי בת שנה וחצי בדיוק. עד עכשיו היא הייתה בבית איתי ולפעמים עם מטפלת.
    בזמן אחרון היא נהייתה מאוד קשורה אליי, מאוד נצמדת ומחפשת את הקרבה שלי.
    אני מנסה לתת לה תשומת לב עד כמה שאני יכולה, אבל נולדה לנו עוד תינוקת לפני 7 שבועות ולכן אני מאוד נקרעת בהתחשב בעובדה שאני גם עובדת במשרה חלקית.

אני מנסה להכניס אותה לגן. הגעתי איתה לשם כפעמיים ונשארתי איתה למשך שעתיים.
    בפעם השלישית רציתי להשאיר אותה שם לשעה.
    ברגע שהיא ראתה שאני הולכת היא התחילה לצרוח בפאניקה. חזרתי, היא נרגעה, התחילה לשחק ובעידוד הגננות הלכתי שוב.
    ברגע שהיא קלטה שאני לא שם, היא שוב נכנסה לפאניקה וצרחה בצורה נוראית חצי שעה עד שלחזרתי.
    האם טעיתי שנתתי לה לבכות ככה חצי שעה עד שחזרתי?
    אני לא יודעת מה הדרך הנכונה לעשות את ההסתגלות הזאת. האם ללוות אותה ולהישאר איתה שם עוד מלא פעמים עד שתתרגל או כן להשאיר אותה ולתת לה לבכות? איך לעשות את זה כך שהיא לא תעבור את זה בתור חוויה טראומתית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן בגיל שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן בגיל שנה וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    07/03/2012

שלום טלי,
    יכול להיות שזה לא הזמן המתאים להכניס את בתך לגן. נולדה לה אחות, כשהיא בעצמה עדיין תינוקת, ומאוד זקוקה לך, היא נמצאת כרגע ברמת חרדה מאוד גבוהה גם כך כיוון שלתחושתה היא מאבדת אותך ואפילו אין ה כנראה מילים כדי להגיד זאת, זה לא הזמן המומלץ להכניס אותה לגן ולדרוש ממנה הסתגלויות חדשות..
    אם יש לך אפשרות, עדיף להשאיר עדיין עם המטפלת עוד כמה חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו