מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבא חולהאבא חולה07/03/2012
שלום,
אנחנו הורים לילד בן 3. אחרי הלידה אני חליתי בסרטן, ממנו הבראתי, אך כתוצאה מהטיפולים נותרתי חלש ועם כאבים קשים. כרגע אני ישן ברוב שעות היום, ובשעות העירות אני חלש ומתקשה לתפקד, רוב הזמן בשכיבה. הקשר שלי עם בני טוב מאוד, אך לאחרונה הוא שואל יותר ויותר למה אבא ישן, למה כואב לאבא, ומחפש אותי באופו כללי. אנחנו לא בטוחים איך להגיב לשאלות. כן אמרנו לו שאבא לא מרגיש טוב לפעמים, אך הוא אינו מסתפק בתשובה זו והשאלות נהיות תכופות יותר ויותר. איך אנחנו צריכים לענות על שאלותיו?
כרגע אני משתדל להיות בסביבתו כמה שאפשר, גם אם אני לא במצב טוב ויכול רק לשכב לידו. לאחרונה הוא יותר ויותר רוצה "לישון" לידי או להיות חולה. האם זאת הדרך הנכונה, או שעדיף שבמצב זה לא אהיה לידו.
נודה לכם על עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא חולה - תגובה
סמדר ריינר07/03/2012שלום לך,
אבא כבר לא חולה. אתה נמצא בתהליך התאוששות, אך המחלה כבר לא קיימת בגופך. חשוב שתסתגל לתפישה הזו.
בודאי שזה לא נכון שלא תהיה לידו. חושב שתהיה לידו כמו שאתה, ותסביר את האמת. אבא היה חולה, עכיוש אבא מבריא, וצריך לנוח הרבה כדי שיהיה לו כוח.
זה בסדר גמור שהילד שואל שוב ושוב, כי מבחינתו אלה רק מילים, וזה לא בהכרח מוחשי לו. חשוב שתחזרו על ההסבר ותשדרו אופטימיות. מעבר לזה, חשוב שתדעו גם שאין באפשרותכם להגן ע הילדל בצורה מלאה מתלאות החיים, בודאי שמצבך ישפיע עליו, אך הוא ישפיע פחות לרעה אם לא תסתירו יותר מדי (כמובן שהילד לא חייב לראות אותך מתמפתל מכאבים או מראות מפחידים אחרים אם יש ברירה אחרת) ותתנו לו לבטא את החרדות שלו והקשיים שלו בדרכו, במילים, בציורים, במשחק, בבכי, ובכל דרך שהוא ימצא לנכון. זה טבעי ונורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)