בת 4.5 בעיה חברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 4.5 בעיה חברתית
    ירדנה
    07/03/2012

בתי ילדה יפה מאוד וחכמה מאוד לכל הדעות ובכל זאת למרות מעלות אלו ההתנהגות שלה מעוררת "אנטי" וריחוק ודחייה מצד חברים בגן וגם לפעמים מבוגרים נרתעים ממנה כאשר היא מתנהגת בחוסר עדינות, אגרסיבית, מתחצפת, לא מקשיבה עושה לרוב מה שרוצה, נדחפת, אין לה דחיית סיפוקים ולעיתים מרביצה אפילו לחברות קרובות. היא כמו שאומרים
    "טום בוי" אנרגטית ולא רגועה לרוב לחוצה גם כשרוצה להגיד משהו או לבקש היא מדברת בלחץ ומפעילה את גופה במין היפראקטיביות ולא ברגיעה סתם לדוגמא אם אנחנו הולכות להצגה אז בהפסקה היא לא מסוגלת לשבת בשקט היא רצה עולה ויורדת במדרגות ואני אחריה עם הלשון בחוץ כשחברותי יושבות ברגוע עם ילדיהם להמתין לסוף ההפסקה(אני לא מתלוננת אני רק רוצה להמחיש את ההתנהגות) יכול להיות שזה קשב וריכוז יכול להיות שזה היפראקטיביות אני לא יודעת.. יש לציין שהיא ילדה יחידה שחוותה גירושים בגיל שנתיים וחצי ואביה מבקר אותה בערך פעם עד פעמיים בשבוע ומראה לה אהבה. כשאני מתייעצת עם קרוביי הם טוענים שהילדה לא מחונכת ואין לה גבולות בכלל ושהיא לא "שמה עליי" כמו שאומרים. אני רוצה לציין שהדברים השליליים הנ"ל קיימים אבל אולי קצת נסחפתי בהגזמה לגבי התנהגותה בניסיון להבהיר לך את הדברים.... בשבילי היא ילדה מתוקה, מקסימה שמראה ומחזירה אהבה, דואגת להזכיר לי אם לא שכחתי כלום, דעתנית אסרטיבית עומדת על שלה מדברת לעניין בוגרת מאוד סקרנית ועוד. אשמח מאוד לחוות דעתך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 4.5 בעיה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 4.5 בעיה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    08/03/2012

שלום ירדנה,
    לא כל כך הבנתי באיזו חוות דעת את מעוניינת. האם את רוצה שנאמר לך אם זו בעיית גבולות או בעיית קשב וריכוז? לא נוכל לחוות דיעה על זה ללא הכרות איתך ועם הילדה. יש בהחלט קשר בין בעיית גבולות לבעיות חברתיות כאשר ילד לא מקבל "לא" בבית, קשה לו מאוד להסתגל בחוץ כשדברים לא הולכים לפי מה שהוא רוצה. בנוסף יכול להיות קשר בין בעיית גבולות לחוסר שקט כי העדר גבולות מעורר חרדה אצל הילד וחרדה מעוררת חוסר שקט.
    אם הבעיה באמת מטרידה אותך, אני מציעה לך לפנות לייעוץ מסודר כדי לבדוק יותר לעומק ולפי זה להחליט מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו