מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורים גרושיםשרית עודד08/03/2012
שלום,
אני גרושה עם 2 ילדים, אחד בן 9 והשני בן 3
הגרוש , ברוב הפעמים לוקח אליו או למשפחתו רק ילד אחד.
ואני כל הזמן מבקשת שיקח את שניהם יחד.הוא לוקח את הילד הגדול אליו לישון ואת הקטן מחזיר אליי בערב.
כך זה קורה במשך קרוב לשנתיים וזה כבר לא לעניין . הילד בן ה3 מבין וזה מאוד קשה לי.
מה עליי לעשות? האם לא לאפשר לאב לראות את הילד הגדול , רק אם יקח את שניהם ביחד, כולל לינה??
הילד הגדול מבקש ללכת לאביו יחד עם אחיו, והאב לא מסכים.
הילד נמצא באמצע.
חשוב להדגיש שאני והגרוש לא מדברים בכלל. .
החוסר תקשורת ביני לבין הגרוש היא יוזמתו של הגרוש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים גרושים - תגובה
סמדר ריינר08/03/2012שלום כרמית,
את לא יכולה למנוע ממנו לראות את הילד הגדול, זה גם לא חוקי ולא החלטה שלך, וגם לפגוע בילד נוסף בטח לא מתקן את הקושי שנגרם לילד הראשון.
את גם יוצאת מתוך הנחה, כך זה נשמע שיש כאן קיפוח מכוון. אני מניחה שקשה לו להתמודד עם צרכים של ילד קטן. לא שזה בסדר, אבל זה בהחלט מסר פחות דוחה עבור הילד הקטן.
כשאת אומרת שהילד הקטן מבין, למה בדיוק את מתכוונת, מה הוא מבין?
מאחר וזו לא החלטה שלך ואין לך למרבה הצער שליטה מה אנשים אחרים עושים, אלא שליטה רק על מה שאת עושה, ולדבר עם הגרוש זה לא אפשרי, הדבר היחיד שנראה לי הגיוני לעשות, אם אכן את רוצה להקטין את הפגיעה אצל הילד הקטן זה פשוט להסביר לו שיכול להיות שכשהוא יגדל מעט, אביו יקח גם אותו לישון.
מעבר לזה, נסי לרדת מהנושא כרגע, כי העיסוק שלך בו והעובדה שאת "כל הזמן מבקשת שיקח את הקטן לישון" לא מועיל, ואולי אפילו מזיק כי ייתכן שהגרוש שלך נהיה יותר נוקשה כשמנדנדים לו. פשוט תנסי להניח לזה ולעזור לבנך הקטן ולהקל עליו את הפגיעה כמיטב יכולתך.
אני לא אומרת שהמצב הזה הוגן או רצוי, אני מציעה לך לעשות את הדבר שנראה הכי יעיל כרגע, ולהיות חכמה ולא רק צודקת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)