התמודדויות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדויות
    הדר
    09/03/2012

ביתי בת חמש וחצי. יש לי שתי שאלות:
    1. יש לה ארועים בהם ניתפסת על משהו ולא מוותרת. בד"כ זה משהו לא הגיוני. זה מתפתח לצעקות ובכי, רצון להסתגר עד שזה חולף. אז, כמו אחרי התקף אפילפסיה היא משתנה, מתנצלת ,רכה יותר ומבטיחה שלא יקרה. דוגמא: מתעוררת משנת צהריים ומחליטה שרוצה להתקלח למרות שאנו חייבים לצאת. או באחד הערבים מחליטה שלא רוצה להתקלח. דרך אגב לא תמיד זה קשור למקלחת. תמיד מבטיחה שלא יחזור ומצטערת אך זה חוזר. עונשים לא עזרו (כמו ביטול חברה).

2. היא חברותית מאד אך לאחרונה חל שינוי. יש לה חברה צמודה אחת שאיתה נוח לה. היא הדומיננטית בקשר. עם בנות אחרות ,בגלל שהן לא צמודות אליה כל היום-אז בתחושה שלה הן לא חברות שלה.היא מבטאת לעיתים בדידות כמו:אף אחד לא רצה לשחק איתי, אין לי חברות, משעמם לי לשחק לבד. היא כאילו צריכה כל הזמן מישהו לידה. דרך אגב אחרי הצהריים היא נפגשת פעמים רבות עם המון בנות ואני יודעת שכן אוהבים אותה. מה לייעץ לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדויות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדויות - תגובה

סמדר ריינר
    10/03/2012

שלום הדר,
    עונשים אכן לא עוזרים, והם גם גורמים נזק.
    נראה ששתי הבעיות שתארת קשורות. בתך רגילה להיות בשליטה, גם עליכם וגם על חברות. הצורך בשליטה הוא תוצאה של חרדה. היא לא סומכת על כך שיהיה בסדר, שמהבוגרים דואגים לעניינים והיא יכולה להרפות. זהו מעגל שמזין את עצמו, כי ככל שהיא שולטת יותר כך היא יותר בחרדה כי זה רק מוכיח לה שהיא מנהלת את העניינים וזה משאיר אותה לבד.לכן כנראה היא נשארת עם החברה היחדיה שצמודה אליה ועושה כל מה שהיא אומרת. לכן מה שתייעצי לה לא יעזור, זה לא עניין לעיצה, אלא עניין לטיפול בחרדה. כדי לעזור לה לצאת מהחרדה, עליכם להעמיד גבולות בצורה הרבה יותר יעילה ממה שאתם עושים.
    לשם כך אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים כדי לעזור לכם בנושא הסמכות ההורית שלכם מולה. זה לא קשור לעונשים, אלא לעיקביות, וסמכותיות שלכם מולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו